Potanın “kupa beyi”

  • 0
  • 564
Potanın “kupa beyi”
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

14 yıldır İzmir Büyükşehir Belediyesi çatısı altında oyuncu,antrenör ve idareci olarak görev yapan Mustafa Ağme, adete bir basketbolfabrikası olarak çalışıyor. Büyükşehir’de tam 6 kupa birden kaldıran Ağme, altyapıya verdiği ağırlıkla da İzmir basketbolunun geleceği konusunda önemli birmisyonu üsteleniyor.

 

İzmir Büyükşehir Belediyesi formasıyla Beko TBL’ye oyuncuolarak çıkma sevinci yaşayan, antrenörlüğe geçtikten sonra 3 kez Bölgesel Lig,2 defa da 3. Lig şampiyonluğu kupası kaldıran Mustafa Ağme, oyunculuktakibaşarılı kariyerini antrenörlükte de sürdürüyor. Potada başarıdan başarıyakoşan genç teknik adam, yolunda emin adımlarla ilerliyor.

Basketbola Pınar Karşıyaka’da başlayan Ağme, Türk Telekom,PTT ve Kuşadası Gençlik formaları da giydikten sonra 7 sezon aralıksız İzmirBüyükşehir Belediyesi Basketbol Takımı’nda mücadele edip aktif oyunculukyaşamını noktaladı. 2008 Ağustos’unda aynı çatı altında antrenörlüğe başlayanMustafa Ağme, geçen 6 yıllık süreçte takımını 3 kez 3. Lig’e, 2 defa da 2. Lig’eçıkardı. “Hedefimiz, tamamen kendi oyuncularımızdan kurulu bir ekiple şampiyonolarak üst liglere çıkmak” diyen Ağme, Büyükşehir Belediyesi’nin İzmirbasketbolunun önemli okullarından biri olduğunu söyledi.

6 yıldır görev yaptığı İzmir Büyükşehir Belediyesi BasketbolTakımı’nda altyapı patentli oyunculara forma verme misyonunu yerine getirmeyeçalıştığının altını çizen genç teknik adam, “Beş sezonluk bir aradan sonra gençerkeklerde Türkiye Şampiyonası’na katılmayı başardık. Geçen sezon, 2 oyuncumuzualtyapıdan A Takım kadrosuna dahil ettik. Her adımı planlanmış bir organizasyonolarak üstteki oyuncu sayımızı artırıp daha fazla sayıda ulusal organizasyonuniçerisinde yer almamız gerekiyor. İstanbul’un basketboldaki üstünlüğünükırmanın yolu buradan geçiyor” diye konuştu.

 

Büyük bir kulübüz

2000 yılından bu yana İzmir Büyükşehir Belediyesi çatısıaltında oyuncu, antrenör ve idareci olarak görev yaptığını belirten Ağme,“Burası bir ev, bir okul gibi. Çalışmak ve hep daha iyisini yapmak gerekiyor.Ekip olarak bunun bilincindeyiz. 14 yılımın 8’ini oyuncu, 6’sını antrenörolarak geçirdiğim için burası artık benim için vazgeçilmez bir yer halinedönüştü. Oyuncularıma da buranın değerini anlatıyorum. Çok çalışmalarıgerektiğini söylüyor ve onlara ‘maçı oyuncular kazanır ama şampiyonluğatakımlar ulaşır’ fikrini aşılıyorum. Biz büyük bir kulübün, büyük bir ekibiyiz.Bu kulübü büyütmek de en önemli misyonumuz” dedi.


YORUM YAZ
Diğer Haberler

3 Türkiye Şampiyonluğu

17. Yarımada Spor Oyunları ve Çeşme Yarı Maratonu başlıyor!

İzmir futboluna ‘bilimsel’ analiz

Ege’nin iki yakasını bir daha buluşturacak

Denizde Ekonomi rüzgarı

Şampiyonluk mücadelesi veren Karşıyaka’ya destek

Arşiv