Projeye cansuyu konser

  • 0
  • 964
Yazı Boyutu:

Emek pişti haydi sofraya projesinin sürdürülebilirliği açısından nisan ayında projenin ikinci ayağını devreye sokacak olan Liyakat Derneği, ikinci aşama öncesinde projeye cansuyu sağlayacak önemli bir etkinliğe daha imza attı. İzmir’de kurulan ve birçok meslek dalından 36 kadını bir araya getiren ‘’şarkılarıyla türküleriyle İzmir’in hanımları topluluğu’’, projenin güvenilir olması ve önemli bir amaca hizmet etmesinden ötürü yılın son konser gelirini Emek Pişti Haydi Sofraya Projesine aktarma amacıyla sahne aldı. Böylece projenin devamı için can suyu ve kaynak arayışlarının büyük bir bölümü de karşılandı.
 
Çalışmalarını anlamlı destekler için sürdüren ‘şarkılarıyla türküleriyle İzmir’in hanımları topluluğu bu kez Liyakat’ın emek pişti haydi sofraya projesine katkı sağlamak için büyük bir organizasyonla sahne aldı.
Türk müziği sanatçısı ve eğitmeni Ümit Bulut’un genel sanat yönetmenliğindeki ‘’şarkılarıyla türküleriyle İzmir’in hanımları topluluğu’’, kadına yönelik şiddetin ortadan kaldırılması için önemli bir proje yürüten Liyakat Derneği’ne destek konseri verdi.
 
Koro Şefi  Ümit Bulut, koronun toplumsal olaylara hassas insanlardan kurulu olduğunu belirterek, hanımların yapılan organizasyonlara maddi ve manevi büyük destek sağladıklarını söyledi. Bulut ‘’ Sosyal sorumluluk projelerine elimizden geldiğince destek oluyoruz. Konserin gelirini aile içi şiddete maruz kalan kadınlarımıza destek veren Liyakat Derneği’ne aktaracağız. Bu konser şiddet mağduru kadınlara destek amacıyla İzmir’de ilk kez düzenlendi. Atatürk Kültür Merkezinde konserimizin ses getirmesi ve katılımın bu derece yoğun olması gurur verici’’ Dedi.
Liyakat Derneği yönetim kurulu başkanı Berkay Eskinazi ise, ‘’ Şiddet gören kadınların kaderine mahkum olmamaları için başlattıkları eğitim atağının büyük ses getirdiğini belirterek, projeye cansuyu sağlamak adına 3 Liyakat üyesinin de konserde sahne alması gurur verici. Projenin ikinci ayağı Nisan ayında devreye girecek, bununla ilgili ön çalışmalar büyük bir özenle devam ediyor. Sanırım projeler, sen ben kaygısından uzak, iyi niyetle bir fayda sağlamak uğruna yapıldığında, başarıyı da beraberinde getiriyor’’ Dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Loreena McKennitt geliyor

“İki Yaka Livaneli Şarkıları” depremzede öğrenciler için

Valslerden Semailere

İTK'da İngilizce Müzikaller

Sezon, sergiyle kapandı

Piyano Öğrencileri Dinletisi

Arşiv