Putra Üniversitesi ile Değişim Programı Protokolü İmzalandı

  • 0
  • 767
Yazı Boyutu:

İzmir KâtipÇelebi Üniversitesi ve Malezya’nın Putra Üniversitesi arasında işbirliğiprotokolü imzalandı. İKÇÜRektörlük binasında gerçekleşen imza törenine İzmir Kâtip Çelebi ÜniversitesiRektörü Prof. Dr. Galip Akhan ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Kocabaş,Putra Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Saleh Casar ve Mühendislik veMimarlık Fakültesi Biyomedikal Mühendisliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr.Mehmet Özsöz katıldı.   

İmza töreniöncesinde İKÇÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Kocabaş, İzmir Kâtip ÇelebiÜniversitesini tanıtan bir sunum gerçekleştirdi. Ardından konuk RektörYardımcısı Prof. Dr. Saleh Casar Putra Üniversitesi’ni tanıttı. Prof. Dr.Mehmet Özsöz’ün gerçekleştirdiği sunumun ardından törene geçildi. 

İki ülkearasında dostluk köprüsü 
İzmir KâtipÇelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Galip Akhan, yapılan işbirliğinden dolayıson derece memnun olduğunu belirterek bu vesile ile her iki üniversitenin deileriye dönük büyük kazanımlar elde edeceğine inandığını ifade etti. PutraÜniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Saleh Casar ise İKÇÜ anı defteriniimzaladı. Casar, imzalanan protokolün iki üniversite arasında kurulacak uzunsüreli bir dostluğun ilk adımı olduğunu kaydetti. 

Akademisyenve Öğrenci Değişimlerine tam destek
 
İmzalanan protokol kapsamında iki üniversitekarşılıklı olarak öğrenci ve öğretim elemanı değişimi, ortak kurslar, projeler,seminerler, konferanslar ve atölye uygulamaları gibi akademik çalışmalaryapacak. Ayrıca bu çalışmalar sırasında programa katılan öğrenci ve öğretimelemanlarının sağlık sigortaları, bursları, öğrenim ücreti gibi konulardakolaylık sağlanmasını içeren ek protokoller  ve iyi niyet mektuplarıylayapılan işbirliği pekiştirildi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İlk 500’deki yerini korudu

YÖKAK’tan kurumsal akreditasyon

Uluslararası yükselişe devam

İYTE'ye Yılın Liderlik ve Yönetim Ekibi Ödülü

13 yıl sonra yeniden

Orhun Değişim Programı: Azerbaycan Deneyimi

Arşiv