Ragbide Bostanlıspor Şampiyon

  • 0
  • 1.079
Yazı Boyutu:

Türkiye Bayanlar Ragbi Şampiyonası Bostanlıspor ile Samsun 1919 arasındaoynanan final maçıyla sona erdi. Geçen yılın şampiyonu ve şampiyonluğun birnumaralı adayı Samsun 1919’a adeta nefes aldırmayan ve sahasına hapsedenBostanlıspor, 41-0’lık sonuçla Türkiye şampiyonu oldu…

Buca Stadı’nda 3 gün süren ve Bostanlıspor yenilmeden ve sayı yemeden şampiyonolduğpu şampiyonada, bugün yarıfinal ve klasman karşılaşmaları yapıldı. Yarıfinal maçlarında Samsun 1919 Kocaeli’yi 42-0, Bostanlıspor, şampiyonluk içinaday gösterilen bir başka ekip Edirne Trakya’yı 35-0 yenerek finalist oldu.Bostanlıspor finalde, rakibine adeta nefes aldırmadı ve bir kez bile olsun yarıalanına sokmadı, peş peşe try yaparak (gol atarak) ilk yarıyı 22-0 önde tamamladı. Yeşilkırmızılı ekip, ikinci yarıda da aynı başarılı oyununu sürdürerek, sahadan 41-0’lıkgalibiyetle ayrıldı. Şampiyonluğa uzandı. Bostanlıspor yaptığı 6 maçta hiç golyemedi. Şampiyonaların rekor sayısı olan "En çok gol atan takım" (297gol) ve "Gol yemeyen takım" unvanı elde etti.

Şampiyonada, Kocaeli’ni 15-0 yenen Edirne Trakya üçüncü, Kocaeli 4., ODTܒsini15-0 yenen Karşıyaka Starları 5, ODTÜ 6., İstanbul Pandaları 15-0 yenenEskişehir Aqua 7., İstanbul Pandalar 8., Eskişehir 222 Gençlik 9. Oldu.  


ŞampiyonBostanlıspor, ikinci Samsun 1912, üçüncü Edirne Trakya’ya kupa ve madalyalarınıRagbi Federasyonu Başkanı Şahin Kömürcü, Asbaşkan Sıddık Topaloğlu ve GençlikHizmetleri İzmir Şube Müdürü Emin Küçük verdi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

3 Türkiye Şampiyonluğu

17. Yarımada Spor Oyunları ve Çeşme Yarı Maratonu başlıyor!

İzmir futboluna ‘bilimsel’ analiz

Ege’nin iki yakasını bir daha buluşturacak

Denizde Ekonomi rüzgarı

Şampiyonluk mücadelesi veren Karşıyaka’ya destek

Arşiv