Ramazan ruhu Buca’da yaşayacak

  • 0
  • 753
Ramazan ruhu Buca’da yaşayacak
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ramazan ayı öncesinde Buca’da hazırlıklar tamamlandı. Buca Belediyesi Ramazan ayının birlik, beraberlik ve bereketi ifade eden ruhunu yaşatacak etkinliklerle ay boyunca Bucalıları buluşturacak.

Belediye, ilçenin iki farklı mahallesine kuracağı iftar çadırları ile Ramazan ayının bereketini Bucalılar ile paylaşacak. Ramazan ayı boyunca 23 bin 200 kişiye iftar verilirken; ilçenin 8 mahallesinde ise konserler, kanto, orta oyunu ve hacivat karagöz gösterileri gibi birbirinden eğlenceli etkinlikler ile de özlenen Ramazan ruhu Buca’da yaşatılacak.

Ramazan’ın bereketi paylaşılacak
Buca Belediyesi iftar çadırları bu yıl iki farklı mahallede kurulacak. Ufuk ve Göksu mahallelerine kurulacak çadırlarda bir ay boyunca 23 bin 200 kişi oruçlarını birlikte açacak. Ufuk Mahallesi’neki iftar çadırı 848 sokakta bulunan Ulu Cami yanına, Göksu Mahallesi’ndeki çadır ise Hoca Ahmet Yesevi Lisesi öğrenci girişi karşında kurulacak. Buca Belediyesi ayrıca 13 Temmuz Kadir Gecesi’nde de ilçedeki camilerde bin 200 kişiye sahur yemeği verecek.

Kültüre hayat her mahallede sanat
‘Kültüre hayat her mahallede sanat’ sloganıyla ilçedeki sanat etkinliklerini vatandaşların ayağına götüren Buca Belediyesi, Ramazan ayı boyunca da ilçenin 8 mahallesinde düzenleyeceği birbirinden eğlenceli etkinlikler ile eski ramazanları yeniden yaşatacak.

Ramazan ayı boyunca düzenlenecek konserler, orta oyunu, kanto, Hacivat karagöz ve palyaço gösterileri gibi eğlenceli etkinlikler, Ramazan ayının ilk günü (18 Mayıs Perşembe) Çevik Bir Meydanı’nda başlayacak. Etkinliler, 20 Haziran’da Hürriyet, 21 Haziran’da Barış, 23 Haziran’da Fırat,  25 Haziran’da Yıldız, 27 Haziran’da Menderes, 28 Haziran’da Gaziler, 29 Haziran’da Yeşilbağlar ve 30 Haziran’da İnkılap Mahallelerinde Bucalı vatandaşlar ile buluşacak.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmir’in planlamasını İzmirli mimarlar yapacak

Urla’da Enginar bereketi

ESHOT’ta görev değişimi

Çiğli’de Coşkulu 1 Mayıs Kutlaması

1 Mayıs'ta çalışanlarıyla bir araya geldi

Emeğin gücüyle geleceği inşa edeceğiz!

Arşiv