Rektör Erciyeş’in çalışması Springer Yayınevi tarafından basıldı

  • 0
  • 786
Yazı Boyutu:

Dünyanın en itibarlıyayınevlerinden biri olan Almanya merkezli Springer’in bilgisayar iletişimi veağları alanında Türkiye kaynaklı basımını yaptığı ilk kitap, İzmir ÜniversitesiRektörü Prof. Dr. Kayhan Erciyeş’in 2,5 yıllık çalışması oldu. Kitap aynızamanda kablosuz ağlar, çizge ve algoritma konularını birlikte işleyen ilkkitaplardan biri olma özelliğini de taşıyor.

Üniversite öğrencilerine ders vermenin en keyif aldığıetkinliklerden biri olduğunu her zaman dile getiren İzmir Üniversitesi RektörüProf. Dr. Kayhan Erciyeş’in yönetimsel görevleri ile birlikte sürdürdüğüakademik çalışmaları ses getiriyor. Dünyanın en itibarlı yayınevlerinden biriolan Almanya merkezli Springer’in bilgisayar bilimleri ve mühendisliği alanındaTürkiye kaynaklı basımını yaptığı ilk kitap olan “Bilgisayar Ağları içinDağıtık Çizge Algoritmaları”, İzmir Üniversitesi Rektörü Erciyeş’in 2,5 yıllıkçalışması sonucu oluştu. Kitap aynı zamanda kablosuz ağlar, çizge ve algoritmakonularını birlikte işleyen ilk kitaplardan biri olma özelliğini de taşıyor.

Yüksek lisans ve doktora seviyesinde eğitim alanlar içinönem bir kaynak niteliği taşıyan kitap, özellikleri ile benzerleri arasında öneçıkıyor. Haziran 2013’te Springer Yayınevi tarafından basılan kitaptaalgoritmalar teorik olarak inceleniyor. Ayrıca söz konusu algoritmalaruygulanabilir bir şekilde oluşturulmuş ve sunulmuş olduğundan kitapokuyucularına bu dizileri pratik olarak kullanma fırsatı da sunuyor.

Simülatörü öğrenmesüreci 3 aydan birkaç saate düşüyor
Kitabı benzerlerinden ayıran diğer bir özellik de yazar Prof. Dr. KayhanErciyeş tarafından tasarlanmış bir simülatör içermesi.  Erciyeş’in oluşturduğu simülatör,muadillerine oranla çok daha kısa bir sürede öğrenilebiliyor. Normaldeöğrenmesi üç ya da dört ay süren benzeri simülatörlerden farklı olarak öğrenmesüreci, yeni tasarımla birkaç saate indirilebiliyor. Simülatör aynı zamandateorik algoritmaların pratik uygulamasında önemli bir işleve sahip.

20 yıllık birikim
Rektörlük görevinin yanı sıra bir akademisyen olarak bilimsel çalışmalarınıaksatmamaya özen gösterdiğini belirten Prof. Dr. Kayhan Erciyeş yazımı 2,5 yılsüren kitabı için “Oregon Devlet Üniversitesi Elektrik ve BilgisayarMühendisliği Bölümü, Kaliforniya Üniversitesi Davis Bilgisayar BilimleriBölümü, Kaliforniya Devlet Üniversitesi San Markos Bilgisayar Bilimleri Bölümü,Ege Üniversitesi Uluslararası Bilgisayar Enstitüsü, İzmir Yüksek TeknolojiEnstitüsü ve son olarak İzmir Üniversitesi’nde birlikte çalıştığım tümöğrencilerimden aldığım geri dönüşlerin bu kitabın oluşmasındaki payınınoldukça önemli olduğunu ve kitabın bu konuda 20 yıllık bir çalışma ve deneyiminsonucu olduğunu belirtmek isterim” açıklamasında bulundu.

İzmir’deki tüm üniversitelerin kütüphanelerine bağışlanankitaba Springer Yayınevi’nin resmi internet sitesinden (http://link.springer.com/book/10.1007/978-1-4471-5173-9/page/1)ve diğer online kitap satış sitelerinden ulaşmak mümkün. 


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Orhun Değişim Programı: Azerbaycan Deneyimi

Egeli genç gazeteciler kariyer etkinliğinde

Eğitim’de Alternatif Yolculuğa Devam

Buca'dan üreticiye fidan desteği

Vefatının 23. Yıldönümünde anlamlı tören

Vali Elban’dan İzmir Ekonomi’ye ziyaret

Arşiv