Rektör Prof. Dr.Yılmaz’ın 7 Kupa Sevinci

  • 0
  • 686
Yazı Boyutu:

Üniversitelerarası “HalkDansları” ve “Türk Halk Müziği” Yarışmalarında 7 Türkiye birinciliği alan EgeÜniversitesi öğrencileri Rektör Prof.Dr.Candeğer YILMAZ tarafından kutlanarakonurlarına yemek verildi. 
 
                
Yıllardır birincilikleri Ege’ye taşımayıalışkanlık haline getiren gençler bu yılda geleneği sürdürdü. ÜniversitelerarasıHalk Danslarında 2 birincilik,Üniversitelerarası Türk Halk MüziğiYarışmalarında 5 birincilikle toplam 7 kupayı Ege Üniversitesi’ne taşıyantopluluk üyesi gençler Rektör Prof.Dr.Candeğer Yılmaz’ın takdirini kazandı.Prof.Dr.Yılmazbaşarılı gençlere Ege Üniversitesi 55.Yıl Kış Bahçesi’nde bir yemek vererekbütün öğrencileri teker teker kutladı.Başarı belgelerini rektörle birlikteRektör Yardımcısı Prof.Dr.Atilla Silkü ve Genel Sekreter Prof.Dr. Bülent Özkan verdi.           
Ege Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor  Daire Başkanlığı’na (SKS) bağlı topluluklardanolan Halk danslarında 2 Türkiye birinciliği alan “Türk Halk DanslarıTopluluğu”nun yanı sıra “Türk Halk Müziği Topluluğu” da En İyi Solo Ses, En İyiSolo Saz, En İyi Kırık Hava, En İyi Çalgılarla Toplu İcra ve En İyi Klasik Korodallarında 5 ödülün sahibi oldu. 

REKTÖRPROF.DR.YILMAZ ÇOK MUTLU
      
Son yıllarda bilimsel yarışmalardaTürkiye’deki başarılarının yanı sıra dünya sıralamalarında da yer almasınedeniyle mutlu olan Rektör Prof.Dr.Candeğer Yılmaz sanattaki başarılarla dagurur duyuyor. SKS’ye bağlı toplulukların hepsinin ayrı ayrı başarılarından sözeden Prof.Dr.Yılmaz,”Her öğrencimiz aidiyet ve sorumluluk duygularıylaçabalayarak Ege’yi bir marka haline getirdiler.Hepsiyle de ayrı ayrı gururduyuyorum”dedi.
  İZMİR ( Ege Ajans-(Haber: Kubilay ERDAŞ-Musa İRŞİ Fotoğraf: Bulgançimek GANBOLD-Birol BATI)

YORUM YAZ
Diğer Haberler

3 Türkiye Şampiyonluğu

17. Yarımada Spor Oyunları ve Çeşme Yarı Maratonu başlıyor!

İzmir futboluna ‘bilimsel’ analiz

Ege’nin iki yakasını bir daha buluşturacak

Denizde Ekonomi rüzgarı

Şampiyonluk mücadelesi veren Karşıyaka’ya destek

Arşiv