Resmi nikah olmadan ASLA!

  • 0
  • 659
Resmi nikah olmadan ASLA!
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Cumhuriyet Kadınları Derneği Güzelbahçe Şubesi’nin Anayasa Mahkemesi tarafından  “resmi nikah olmadan dini nikah kıyan imam ile çiftlere, 2 aydan 6 aya kadar hapis cezası veren maddeyi’’ iptal eden kararına karşı başlattığı imza kampanyasına ilk imzayı Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce ve CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Kazım Çam ile ilçe yöneticileri verdi.

Gece Pazarı’nın kurulduğu vapur iskelesi girişinde stand açan Cumhuriyet Kadınları Derneği Güzelbahçe Şubesi üyeleri Anayasa Mahkemesi’nin tepki çeken bu kararına karşı imza kampanyası başlattı. Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği imza standına gelen Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, “Ben de bir kız ve erkek çocuk babası olarak bu kararı protesto ediyorum. Eğer çocuk gelinler olmasın diyorsak, kadınların haklarının özellikle de miras haklarının korunması için Anayasa Mahkemesi’nin bu kararının yeniden gözden geçirilmesi gerekir” diye konuştu.

Cumhuriyet Kadınları Derneği Güzelbahçe Şube Başkanı Mesude Öney ise ” Anayasa Mahkemesinin Esas.2014/36, Karar.2015/51 sayılı ve 27.05.2015 tarihli kararıyla, Türk Ceza Kanunu’nun 230.  maddesinin (5) ve  (6) numaralı fıkralarında yer alan, ‘resmi nikah olmadan dini nikah kıyan imam ile çiftlere, 2 aydan 6 aya kadar hapis cezası veren madde’’, 4’e karşı 12 oyla iptal edilmiştir. Oy çokluğu ile verilen, medeni kanunu yok sayan bu kararı benimsemiyoruz. Bu karar çocuk gelinleri artıracak, çok eşliliğe neden olacak, kadınları köleleştirecektir.  ’Türk Ceza Kanununun 230. maddesinin iptal edilen fıkralarında daki cezanın alt sınırının iki yıldan fazla olarak belirlenmesi ve Türk Medeni Kanununda evlenme yaşının 18 olması  için yasal düzenlemenin hemen yapılmasını TBMM’den talep ediyoruz” diye konuştu.

Bu arada ilk gün yaklaşık bine yakın imza toplandığı ve kampanyanın 26 Haziran’a kadar devam edeceği belirtildi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmir’in planlamasını İzmirli mimarlar yapacak

Urla’da Enginar bereketi

ESHOT’ta görev değişimi

Çiğli’de Coşkulu 1 Mayıs Kutlaması

1 Mayıs'ta çalışanlarıyla bir araya geldi

Emeğin gücüyle geleceği inşa edeceğiz!

Arşiv