ROBOT İLE TÜMÖRDEN KURTULDU…

  • 0
  • 671
ROBOT İLE TÜMÖRDEN KURTULDU…
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Sağlık Bakanlığı İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği’nde Da Vinci Robot ile ilk Myomektomi (rahimde kitle) ameliyatı gerçekleştirildi.

Tüp bebek tedavisi için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi  Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği’ne  başvuran 37 yaşındaki 15 yıllık evli ve bebek sahibi olmak isteyen hastanın yapılan tetkiklerinde rahimde 5 cm’ lik tümör kitlesi  saptandı. Doktorlar tarafından rahim içerisine (endometrium) bası yaparak gebeliği engellediği düşünülen tümörün alınmadan Tüp Bebek tedavisinin yapılamayacağının bildirilmesi üzerine hastaya, Doç. Dr. Bülent Yılmaz başkanlığındaki ekip tarafından “Robotik Myomektomi Ameliyatı” yapıldı.  Başarılı bir operasyonla uterustan çıkarılan tümör kitlesi güvenli kompartman tekniği ile morselator kullanmadan (karın içerisinde tümör dokusu parçalanmadan) doğal yoldan çıkarıldı.  Hasta ertesi gün taburcu edilerek Tüp Bebek Tedavisi için planlamalara başlandı.

Tüp Bebek  Merkezi Sorumlu Hekimi  Doç. Dr. Bülent Yılmaz “Kadınlarda sık görülen aşırı adet kanaması ve ağrı ile seyreden myom olgusu bu hastamızda görüldüğü gibi rahim içine bası yaparak kısırlığa neden olabilmektedir. Hastamız gerçekleştirdiğimiz Robotik Myomektomi Ameliyatı ile tümöründen kurtuldu ve sağlığına kavuştu. 6 ay sonra Tüp Bebek Tedavisine başlayacağız” dedi.

Hastane Yöneticisi Prof. Dr. Gökhan Köylüoğlu ise “6 aydır hastanemizde çeşitli branşlarda robotik ameliyatlar başarıyla yapılmaktadır. Önümüzdeki süreçte de hasta ve hekim açısından büyük avantajlar sağlayan  Robotik Cerrahi müdahalelerin sayısını arttırmayı planlamaktayız” diye konuştu.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Yeni Teknolojiler Hayat Kurtarıyor

5 yıl sonra, kalbinin normal atışını duydu

Medical Point, çocuk sesleriyle şenlendi!

Rakiplerini geride bıraktı!

Araç tercihi çevreden yana

Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası

Arşiv