Roman, resme dönüştü

  • 0
  • 765
Yazı Boyutu:

Konak Belediyesi ve YalınayakYayınları'nın ortaklaşa düzenleyeceği ünlü ressam Filiz Kahraman'ın “ÇobanYıldızı” adlı resim sergisi 24 Aralık 2013'te Alsancak Prof. Dr. Türkan SaylanKültür Merkezi'nde İzmirli sanatseverlerle bulaşacak.  

Gazeteci-yazar GökmenKüçüktaşdemir’in sergiyle aynı ismi taşıyan romanından etkilenerek hazırladığısergi için Londra’da yaşayan sanatçı Filiz Kahraman, “Kitabı okurken çoketkilendim. Kitabın karakterlerini ve bazı sahneleri gözümde canlandırıp çizdim…Fırça darbelerimle romana hayat vermek istedim” dedi.

Sergi 10 Şubat'ta da Londra'yataşınacak. Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, “Türkiye’de ilk defaböylesi bir sergi açılıyor. İlk resmi gördüğüm zaman çok şaşırdım ve çokbeğendim. İzmirli sanatseverlerin karşısına böylesi bir sergiyle çıkmak beniçok heyecanlandırıyor. ‘İzmir'e güzel olan her şey yakışıyor’ sözüyleçıktığımız yolculuğumuzda sanata olan desteğimiz artarak devam edecek” dedi.

Kitabın yazarı Gökmen Küçüktaşdemir, “FilizKahraman’ın yaptığı tabloları görünce çok etkilendiğini, her birinde büyük emekbulunduğunu belirterek Kahraman’a teşekkür etti. Yalınayak Yayınları GenelYayın Yönetmeni Alper Akdeniz de, “İzmir dünya çapında bir marka olma yolunda.Bu kent için üretilen her şey onu zirveye yaklaştırıyor. İnanıyorum ki, ÇobanYıldızı'na tacını takan bir İzmir, daha birçok güzelliğe gebe” diye konuştu.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sanat ve ideoloji konuşuldu

Sessizce, TAD'da

İzmir 3. Uluslararası Çoksesli Korolar Festivali’ne hazırlanıyor

Loreena McKennitt geliyor

“İki Yaka Livaneli Şarkıları” depremzede öğrenciler için

Valslerden Semailere

Arşiv