Sadık Bey'in özgün müziklerini besteledi

Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Türk Müziği Bölüm Başkanı Prof. Berrak Taranç, Bülent Şenocak’ın “Sadık Bey Yalıların Dili Olsa” kitabından beyaz perdeye aktarılan “Sadık Bey” belgeselinin özgün müziklerini hazırladı.

  • 0
  • 495
Sadık Bey'in özgün müziklerini besteledi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bülent Şenocak’ın “Sadık Bey Yalıların Dili Olsa” kitabından beyaz perdeye aktarılan “Sadık Bey” belgeseli, Rusya’da yapılan dünya prömiyeri ile izleyiciyle buluştu. Çekimleri dört yıl süren belgeselin özgün müzikleri Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Türk Müziği Bölüm Başkanı Prof. Berrak Taranç tarafından bestelendi. Yönetmenliğini Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Film Tasarım ve Yönetmenliği Bölümü Anasanat Dalı Başkanı Doç. Dr. Ragıp Taranç’ın yaptığı belgeselin kurgusu Gülten Taranç tarafından gerçekleştirildi.

Film hakkında bilgi veren Prof. Berrak Taranç, “Film müziğinde senfonik orkestranın kullanılması, ortam ve atmosferin izleyiciye iletilmesinde yardımcı oldu. Çekimleri dört yılda tamamlanan filmde Doç. Dr. Ragıp Taranç, Dr. Öğr. Üyesi Faik Kartelli, Dr. Öğr. Üyesi Levent Berber ve Öğr. Gör. Melih Tomak yoğun şekilde araştırmaya uygun olarak çalışmalarını tamamladılar. Filmin ilk gösterimi Rusya’nın Yekaterinburg şehrinde düzenlenen ‘34th Open Documentary Film Festival Rossia’da gerçekleşti. Belgesel film, Rusya’da İzmir kent kültürünü tanıtması ile çekim ve sunum bakımından ilgi odağı oldu. Sadık Bey belgesel filmi ‘3. İzmir Uluslararası Akdeniz Sinema Buluşmaları’ kapsamında İzmir Mimarlık Merkez’inde İzmirli sanatseverlerin katılımıyla geniş bir izleyici topluluğuyla buluştu” dedi.

Prof. Taranç, “Cumhuriyet’in 100. Yılı kapsamında çekimleri gerçekleştirilerek izleyiciyle buluşturulan film, Atatürk’ün evlendiği semtin tarihçesine de değiniyor. Film, İzmir Özel Türk Lisesi’nde de gösterildi. Filmin gösterildiği alanda Sadık Bey Köşkü’nün bulunması ise film için seçilen mekânda bir ayrıcalık oluşturdu. Sadık Bey Belgeseli, İstanbul’da ‘11. Uluslararası İpekyolu Film Festivali’ kapsamında gösterime sunuldu. Filmin serüveni 2024 yılında da devam edecek olup, 2024’ün Şubat ayında Bangladeş’in Dhakka şehrinde düzenlecek olan ‘22. Dhakka Uluslararası Film Festival’inde de izleyicilerle buluşacak” diye konuştu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Dünya Prömiyeri İzmir'de

Çağdaş Yaşam Çocuk Korosu Performansıyla Unutulmaz Anlar Yaşattı

Yaz Gecesi’ne hazır mısınız?

Osmanlı Dönemi Duvar ve Tavan Resimleri

Ruhu genç İzmirliler gösterileriyle büyüledi

Atatürk'ün Hayatı Şarkılar ve Şiirlerle Yankılanacak

Arşiv