Sağlık alanında kurumsal işbirliği

  • 0
  • 452
Sağlık alanında kurumsal işbirliği
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Dokuz Eylül Üniversitesi ile Celal Bayar Üniversitesi arasında, sağlık alanında kurumsal işbirliğini içeren “İzmir Sağlık Teknolojileri Geliştiricisi ve Hızlandırıcısı Merkezi-Bioizmir” başlıklı protokol imzalandı. Dokuz Eylül Üniversitesi Zeytin Teknopark Binası’nda imzalanan protokole Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi, iki üniversitenin rektör yardımcıları ve öğretim üyeleri katıldı.

Protokol töreninde konuşan Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, “Sevginin paylaşıldıkça çoğalması ve üzüntülerin ise paylaşıldıkça azalması gibi, bizler de bilimin paylaşıldıkça çoğalacağı inancıyla değerli mevkidaşım ile birlikte bu protokole imza atmak için buradayız. Birikimlerimizi, bilgilerimizi paylaşmak ve ürettiğimiz bilginin teknolojiye çevrilmesi için adımlar atıyoruz. Her zaman söylediğim gibi ürettiğimiz bilgiyi teknolojiye çeviremezsek ve ticarileştiremezsek pek bir anlam ifade etmiyor. Dolayısıyla bu gerçeği anlamış iki üniversitenin yöneticileri olarak bir iyi niyet anlaşması imzalamak için buradayız. Öncelikle ülkemize ve tabii ki dünyaya hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi ise imzalanan protokolün kendileri için büyük önem taşıdığını vurgulayarak, “Dokuz Eylül Üniversitesi’nin sahip olduğu altyapıyı bizim üniversitemizin birikimiyle paylaşıyor olması, bilginin ticarileştirilmesi açısından önemli bir adım olacaktır. Dolayısıyla yapılan bu protokol, ülkemiz ve küresel boyutta dünya içinde önem taşıyan bir başlangıcın ilk adımıdır. Bundan sonrada aynı kararlılıkla adımlar atmaya devam edeceğiz. Dokuz Eylül Üniversitesi’ne ve Sayın Rektöre teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

Atılan imzalarla, iki üniversite arasında sağlık teknolojileri alanında yapılan çalışmalarda; bilgi paylaşımı sağlanması, düzenlenen aktivitelerde karşılıklı destek verilmesi, kurumsal işbirliğinin geliştirilmesi, AR-GE çalışmalarının desteklenmesi, yenilikçi uygulamalar ve teknoloji transfer çalışmalarında işbirliği sağlanması, ağ kurma faaliyetlerine dahil olunması ve yaygınlaştırılması konularında mutabakat sağlandı.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çiğli’de Coşkulu 1 Mayıs Kutlaması

1 Mayıs'ta çalışanlarıyla bir araya geldi

Emeğin gücüyle geleceği inşa edeceğiz!

Bize her yer Taksim

Meydanlar bizimdir

Çeşme’de 1 Mayıs coşkusu

Arşiv