Sağlık Serbest Bölgesi kararı artık çıkmalıdır

  • 0
  • 593
Yazı Boyutu:

Ege Bölgesi SanayiOdası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Ege-Koop Proje Merkezi'nin ilkve mega projesi olan İzmir Sağlık Serbest Bölgesi'nin İzmir için çok önemliolduğunu belirterek, " Gerekli başvurunun yapıldığı Bakanlar Kurulu, artıkİzmir'i ilan etmelidir" dedi. İTB Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestellide, "Hem Sağlık Serbest Bölgesi hem de Atayol ve EGEM35 projeleri tek kelimeile inanılmaz. İzmir'in bu tür projelere çok ihtiyacı var" ifadelerinikullandı.

Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, seçim sürecini geridebırakan İzmir iş dünyasının iki önemli kuruluşu Ege Bölgesi Sanayi Odası ileİzmir Ticaret Borsası'nı ziyaret ederek, Yönetim Kurulu Başkanları EnderYorgancılar ve Işınsu Kestelli'yi tebrik etti. Aslan'ın ilk durağı EBSO oldu.Ziyarette başta İzmir Sağlık Serbest Bölgesi Projesi olmak üzere Ege-Koop ProjeMerkezi'nin çalışmaları hakkında bilgiler alan Yorgancılar, " Kentimizinyüzakı kuruluşu Ege-Koop'un İzmir ile ilgili son derece önemli projeleri var.Bunlar içerisinde özellikle Sağlık Serbest Bölgesi gerçekten çok ama çokönemli. Sadece İzmir için değil bölge hatta ülke ekonomisine ciddi katkıyapacak, İzmir'in kimliğini belirleyecek bir proje. Zaten Sayın Aslan'ıngirişimleri sonucunda Bakanlar Kurulu'na gerekli başvuru yapılmıştı. İsteğimizilgili kararın bir an önce çıkmasıdır. Hükümet İzmir'i bir an önce serbestbölge ilan etmelidir. Bu teması sağlık olan EXPO 2020 adaylığımız için de çokönemli" dedi.

KESTELLİ: PROJELERİNANILMAZ…
Aslan daha sonra da İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı IşınsuKestelli ile biraraya geldi. Aslan'dan Sağlık Serbest Bölgesi, Atayol ve EGEM35Projeleri hakkında detaylı bilgiler alan Kestelli, " Ege-Koop gibi çokdeğerli bir markaya sahibiz İzmir olarak. Kooperatifçilikte marka olabilmekgerçekten çok ender rastlanan bir durumdur. Özellikle Türkiye’de kooperatifdenince akla nelerin geldiğini herkes çok iyi bilir. Suistimaller,yolsuzluklar, kavgalar. Ancak Ege-Koop 30 yıl boyunca binlerce konut yapan,yine binlerce insanı ev sahibi yapan bir kooperatifler üst birliği olarakbirkez dahi bu şekilde gündeme gelmemiştir. Zaten Ege-Koop’a duyulan güven debu sayede oluşmuştur. İlgiyle takip ediyorum tüm çalışmalarını, projelerini.Projeler tek kelime ile inanılmaz. Bizim İzmir'de bu tür projelere çokgereksinimimiz var. Umarım bunlar hayata geçirilebilir. Çünkü bu projelerleİzmir bir anda renk değiştirir" ifadelerini kullandı.

ASLAN: YARARLI BİRGÖRÜŞME YAPTIK
Aslan ise, ikinci kez seçilen Yorgancılar ve Kestelli’yi tebrik ederek, "İzmir ile ilgili her projede, her platformda yanımızda bulduğumuz, desteğini hissettiğimiz gerek  Sayın Yorgancılar gerekse Sayın Kestelli ileyararlı bir görüşme yaptık. Özellikle Sağlık Serbest Bölgesi Projesi içingerekli olan hükümet kararının biran önce çıkarılması konusunda ortak girişimlerdebulunma yönünde fikir birlikleri sağladık" dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Medical Point, çocuk sesleriyle şenlendi!

Rakiplerini geride bıraktı!

Araç tercihi çevreden yana

Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası

Karın ağrısıyla gitti, yumurtalığında tümör ortaya çıktı

Geçmeyen alerjiye endoskopik çözüm

Arşiv