Sağlıkta Türkiye- Nijerya işbirliği

  • 0
  • 704
Sağlıkta Türkiye- Nijerya işbirliği
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

DEİK Sağlık Turizmi İş Konseyi Başkanlığı’nı yürüten İzmir Kent Hastanesi Genel Müdürü Dr. Ruşen Yıldırım, Nijerya’dan gelen bakanlık düzeyinde yetkililerin yer aldığı sağlık heyetiyle buluşmalarından “işbirliği” kararı çıktığını söyledi. Dr. Yıldırım, “Heyet, sadece Nijeryalı hastaların tedavilerinin sağlanmasını değil doktorlarının da Türkiye’de eğitim görmesi konusunda istekli.  Bizi de  ülkelerinde sağlık yatırımı yapmaya davet ediyor. Nijerya ile güçlü bir işbirliği yoluna girdik”  dedi.

İSTANBUL, İZMİR, ANKARA ÜÇ DURAK YAPTILAR

 Dr. Yıldırım, İstanbul’daki toplantıda Nijerya’nın Lagos Eyaleti Sağlık Bakanı Başdanışmanı, Nijerya Sosyal Sigortalar Kurumu Başkanı, Nijerya Medikal ve Dental Konsey Başkanı ile federal hükümetten bürokratlar, sosyal özel sağlık sigorta firmaları yöneticileri ve akademisyenlerin yer aldığı heyete, konsey faaliyetleri hakkında bilgi verdi. İki ülkenin sağlık sistemleri hakkında fikir alışverişinde de bulunulan toplantıdan karşılıklı “işbirliği” isteği çıktığını belirten Dr. Yıldırım, heyeti İstanbul’dan sonra  İzmir durağında Kent Hastanesi’nde ağırladı. Yıldırım, Ankara’da Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Hüseyin Çelik ve Bakanlık bürokratlarıyla da görüşen heyetle yaptıkları toplantıları şöyle değerlendirdi:

HİZMET DE ALMAK İSTİYORLAR, YATIRIM YAPMAMIZI DA
“Heyet, toplantıda Nijerya’da büyüyen bir sağlık sektörü, sağlık yatırımları ve bazı alanlarda tedavi ihtiyaçları hakkında bizleri bilgilendirirken, Türk sağlık profesyonellerini Nijerya’ya yatırım yapmaya çağırdı. Biz de onlara Nijeryalılar’ın gelişmiş Türk özel sağlık sektöründen bilgi, hastane kalite yönetimi, hastane yöneticiliği ve medikal yetkinlik alanları gibi her türlü anlamda yararlanabileceklerini, doktorlarının eğitimi ve hastaların tedavisinde işbirliği yapmaya hazır olduğumuzu söyledik. Heyet Başkanı ve Lagos Eyaleti Sağlık Bakanı Başdanışmanı Dr. Yewande Adeshina,  Nijeryalı vatandaşlarına ülkelerinde sağlayamadıkları bazı sağlık hizmetleri için Türkiye’deki özel hastanelerle işbirliği anlaşması yapmayı arzuladıklarını ve Nijeryalı doktorların Türkiye’deki hastanelerde eğitim ve staj programlarına katılımlarından memnuniyet duyacaklarını belirterek,  Türkiye ile işbirliğine açık olduklarını bildirdi.  Ülkelerine döner dönmez bu işbirliğini protokole bağlamak için çalışmayı başlatacaklarını kaydetti. Konsey olarak ülkemizin sağlık turizmi alanında yakın ve uzak coğrafyaların tercih ettiği bir marka olması için büyük gayret içindeyiz. Bu toplantı da o anlamda olumlu sonuçlanan verimli bir buluşma oldu. Nijerya ile güçlü bir işbirliği yoluna girdik.”
Dr. Yıldırım, İzmir’de Kent hastanesi’ni gezip inceleyen heyetin, İstanbul ve Ankara’da da Konsey üyesi hastaneleri ziyaret ettiğini sözlerine ekledi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Araç tercihi çevreden yana

Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası

Karın ağrısıyla gitti, yumurtalığında tümör ortaya çıktı

Geçmeyen alerjiye endoskopik çözüm

Mamografi Eşliğinde Biyopsi

Duygusal travma, ‘Kırık Kalp Sendromu’na neden olabilir!

Arşiv