Sanal mahkemede ilk dava deneyimi

  • 0
  • 724
Yazı Boyutu:

 Hakim,savcı, avukat katip ve mübaşir olan İzmir Üniversitesi Hukuk Fakültesiöğrencileri ilk dava deneyimlerini İzmir Adliyesi 4. Ağır Ceza Mahkemesiduruşma salonunda yaşadı. 4’üncüsınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen “Sanal Mahkeme” projesi, lisanseğitimlerinin son aşamasına gelen İzmir Üniversitesi Hukuk Fakültesiöğrencilerine meslek hayatları öncesi ilk mahkeme deneyimini yaşattı.

İzmir Adliyesi4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim, savcı ve avukat sıfatları ile duruşma icra edenöğrenciler, gerçek bir dava dosyasından esinlenerek soruşturma ve kovuşturmaevresinden karar aşamasına kadar bir davanın her anında gerçek zamanlı roloynadı.  

Gizli belgelerheyecan kattı
Birkamu davasının görüldüğü duruşmada, alacak tahsili anlaşmazlığı nedeni ilekişiyi hürriyetinden mahrum etme ve yağma suçunu içeren bir dosyanıngörüşmeleri yapıldı. Dava öncesi herhangi bir provanın yapılmaması ve heröğrencinin görevine düşen rol ile ilgili duruşma sırasında ortaya gizli birbelge koyması duruşmaya ayrı bir heyecan kattı.

Profesyonel destekaldılar
Öğrencilerehazırlık aşamasında, İzmir Adliyesi Cumhuriyet Savcısı Nevhan Akyıldız, İzmirBarosu avukatlarından Pelin Turan, Gizem Gücüyeter ve Zekiye Özen İnci, İzmirÜniversitesi Hukuk Fakültesi Ceza ve Ceza Usul Hukuku Anabilim Dalı Öğretim GörevlisiSevinç Arslan Hızal ve Arş. Gör. Elif Er Ağ profesyonel destek verdi.  
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi kurulacak

Gezegensel Sağlık Karnesi sıralamasında Türkiye birincisi

İKÇÜ Akredite Oldu

Dernek yöneticilerine Yeni Nesil Derbis eğitimi

26.Tanıtım Günleri başlıyor

Zeytin Fidanından Bilim Ormanına

Arşiv