Şaşkın da veda etti

Yaşama veda eden ve bir döneme imzasını atan sanatçılardan Türk Rock müziğinin 82 yaşındaki evsanevi ismi Erkin Koray (Mustafa Erkin Koray) uzun süredir yaşamını sürdürdüğü Kanada'nın Toronto kentinde hayatını kaybetti.

  • 0
  • 289
Şaşkın da veda etti
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Estarabim, Şaşkın (Ala Ain Moulayiteen) (Dabke), Fesuphanallah, Çöpçüler gibi eserleriyle müzikseverlerin beğenisini kazanan Türk Rock müziğinin 82 yaşındaki evsanevi ismi Erkin Koray (Mustafa Erkin Koray) uzun süredir yaşamını sürdürdüğü Kanada'nın Toronto kentinde hayatını kaybetti.

Arabesk-rock parçaların yanında, Yağmur, Mesafeler gibi psychedelic rocka uzanan, Akrebin Gözleri, Öfke, Krallar ile metal müzik olarak nitelendirilebilen birçok önemli çalışmaya imza atan Koray, kaldırıldığı hastanede kurtarılamayarak hayranlarını yetim bıraktı.

ERKİN KORAY?
Türk rock, Hard Rock ve Anadolu rock müziğin sevilen ismi Erkin Koray, 24 Haziran 1941’de İstanbul’da doğdu. Şerif Yüzbaşıoğlu, Ayhan Yünkuş ve Önder Bali gibi müzisyenlere eğitmenlik yapan annesi Vecihe Koray’dan piyano öğrendi, ardından gitar çalmaya başladı.
İstanbul Alman Lisesi’nde eğitim gördüğü 50’li yılların ikinci yarısında, arkadaşları ile kurduğu amatör topluluk olan Erkin Koray ve Ritimcileri ile dönemin güncel parçalarını çalmaya başladı. Lise eğitiminin ardından 60’lı yılların başına dek çalışmalarını yarı amatör yarı profesyonel olarak sürdürdü.

Doğu ve batı müziklerinde yaptığı Özgün çalışmalarla birçok müzisyeni etkileyen Koray, Cemalim, Köprüden Geçti Gelin gibi çalışmaları ile Türk halk müziği, Nihansın Dideden, Kıskanırım gibi parçalar ile Türk sanat müziği eserlerini yorumlayarak Anadolu rock tarzının en önemli eserlere imza attı.

Şaşkın, Estarabim, Çöpçüler, Fesuphanallah gibi birçok çalışmayla geniş kitlelerin beğenisini kazanan, arabesk-rock parçaların yanında, Mesafeler, Yağmur gibi psychedelic rocka uzanan ve Krallar, Akrebin Gözleri, Öfke gibi metal müzik olarak nitelendirilebilen birçok önemli çalışmaya imza attı.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sessizce, TAD'da

İzmir 3. Uluslararası Çoksesli Korolar Festivali’ne hazırlanıyor

Loreena McKennitt geliyor

“İki Yaka Livaneli Şarkıları” depremzede öğrenciler için

Valslerden Semailere

İTK'da İngilizce Müzikaller

Arşiv