Satranç ustaları İzmir Üniversitesi’nde buluştu

  • 0
  • 621
Yazı Boyutu:

İzmir Üniversitesi ve Doğanata Eğitim ve Kültür Vakfı işbirliğindeilk kez düzenlenen Liselerarası Takım Satranç Turnuvası’nın galibi İzmir ÖzelTürk Koleji oldu.  

İzmir’de eğitim veren 26 lisenin satranca gönül veren 115öğrencisi, ilk kez düzenlenen İzmir Üniversitesi Doğanata Eğitim ve KültürVakfı Liselerarası Takım Satranç Turnuvası’nda buluştu. Organizasyon KuruluBaşkanı Yrd. Doç. Dr. Hüsnü Turanlı’nın açılış konuşması ile başlayan turnuvaiki gün sürdü. Centilmenlik içinde süren turnuva sonunda İzmir Özel Türk Kolejibirincilik kupasının sahibi oldu. Birincilere ödüllerini Yrd. Doç. Dr. Turanlıve Başhakem Sibel Akyol takdim etti. 

İzmir Üniversitesi Genel Sekreteri Gazanfer Gülen’inOrganizasyon Koordinatörü, Erdal Gürsoy’un Teknik Sorumlu, Sibel Akyol’un iseBaşhakem olarak görev yaptığı turnuvanın önemine değinen Yrd. Doç. Dr. Turanlı,“Satranç, ülkelerin gelişmişlik düzeylerini etkileyen insanın sosyal, kültürelve psikolojik gelişiminin temelini oluşturan bir unsurdur” dedi. İzmir ÖzelTürk Koleji’nin ardından Özel İzmir Amerikan Koleji ikinci, Suphi KoyuncuoğluAnadolu Lisesi ise turnuvayı üçüncü olarak tamamladı.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmir futboluna ‘bilimsel’ analiz

Ege’nin iki yakasını bir daha buluşturacak

Denizde Ekonomi rüzgarı

Şampiyonluk mücadelesi veren Karşıyaka’ya destek

Sporda Bayraklı farkı!

Medical Point Run, çocuklar için koştu!

Arşiv