ŞEKER AĞA’DAN Bİ KİŞİLİK OYUN- ÇÖP TENEKESİ Yarın

  • 0
  • 918
ŞEKER AĞA’DAN  Bİ KİŞİLİK OYUN- ÇÖP TENEKESİ Yarın
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Muhteşem Yüzyıl dizisinin ünlü aşçısı Şeker Ağa, “Bi Kişilik  oyun- Çöp Tenekesi” ile İzmirli sanatseverlerle buluşuyor.  
Sardunya Performans Sahnesi’nde yarın akşam (19 Şubat Perşembe)  20.30’da gerçekleşecek ve  (Şeker Ağa) Yüksel Ünal, çöp tenekesindekileri dökerek  izleyenleri hem düşündürecek hem de güldürecek.  

YÜKSEL ÜNAL'DAN
1974’te Almanya’da doğan, 1983’te Türkiye’ye dönen, döndüğünde derdini anlatabilecek kadar bile Türkçe bilmeyen Ünal kendini şöyle anlatıyor:   Yani 1983’ de Türkçe konuşmaya, 1984’ de oyunculuğa başladı.  İlk şiirini o yıl yazar ve ilk oyunculuk deneyimini de “ayıkla pirincin taşını” adlı bir piyeste rol alarak aynı yıl yaşadı.   Yüksel Ünal, derdini anlatacak kadar bağlama, milleti kendine güldürecek kadar gitar, bir koyun sürüsünü çok kısa sürede dağıtabilecek kadar kaval çalıyor. Sesine güzel diyenlere de pek inanmıyor.
132 kilo ağırlığında ve 1,87 metre boyunda olmasına karşın karpuzu tutamıyor, anahtar ve tespih sesine dayanamıyor ve söyleyemediği bazı  kelimelerden yana oldukça dertli.  Bu konuda yaşadığı komik durumları utanmadan herkesle paylaşıyor. Yüksel Ünal, oyunculuğu, grafik tasarım işleriyle uğraşmayı ve kitap okumayı, yapabildiği her şeyden daha çok seviyor.
Onu sürekli gelişmeye ve eğitime heveslendiren bu tiyatro dolu hayatın içinde, radyoda program yapımcılığı ve sunuculuğu, seslendirme, reklam ajanslarında metin yazarlığı ve grafikerlik gibi işler de var. Grafikerliğe hâlâ devam ediyor.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İTK'da İngilizce Müzikaller

Sezon, sergiyle kapandı

Piyano Öğrencileri Dinletisi

Avrupa Film Günleri başladı

Paris Yalnızlığı İzmirli sanatseverlerle buluştu

Cumhuriyet Kültürünün 100 Yılı

Arşiv