Selvitopu’ndan tiyatroya davet var

  • 0
  • 887
Selvitopu’ndan tiyatroya davet var
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

 Karabağlar Belediyesi Kültür Müdürlüğü ilçede yaşayan çocukve gençleri tiyatronun büyülü dünyasıyla tanıştırıyor.  20 kişilik sınıflarda drama eğitimi alantiyatro kursiyerleri öykü, şiir, masal ve resimden drama yaratmanın yanı sırasahne tekniklerini de öğreniyor. İlçede yaşayan gençleri ve çocukları tiyatrokurslarına davet eden Başkan Selvitopu tiyatronun önemine değindi ve tiyatronunbireysel, sosyal gelişimi olumlu yönde etkilediğini söyledi.
 
 
Karabağlar Belediyesi gençlere ve çocuklara yönelik kurslaradevam ediyor.  Kültür Müdürlüğüçocukların ve gençlerin bu yaz tatillerini verimli geçirmeleri için tiyatrokursu düzenledi. 13-20 yaş arasındaki çocuk ve gençlere yönelik düzenlenenkurslarda kursiyerler hem kişisel özellilerini geliştiriyor hem de tiyatronunincelikleriyle ilgili eğitim görüyor.

Ücretsiz olarak verilen ve sekiz hafta sürecek kurslardakursiyerlere, öykü, şiir, masal ve resimden drama yaratma, genel sahne bilgisi,rol ve mimik eğitimleri veriliyor. Eğitimler Karabağlar Belediyesi’ne aitÜçkuyular, Limontepe semt merkezleri ile Bozyaka Kültür Merkezi ve Reşat NuriGüntekin Çocuk Kitaplığı’nda yirmişer kişilik gruplar halinde veriliyor.

 

BAŞKAN’DAN TİYATRO KURSLARINA DAVET

Sosyal belediyecilik anlayışıyla Karabağlar’da sosyal vekültürel etkinliklere de önem vermeyi sürdürdüklerini belirten KarabağlarBelediye Başkanı Muhittin Selvitopu çocuklara ve gençlere yönelikgerçekleştirilecek etkinlikleri artıracaklarını söyledi. İlçede yaşayangençleri ve çocukları tiyatro kurslarına davet eden Başkan Selvitopu tiyatronunönemine değindi ve tiyatronun bireysel, sosyal gelişimi olumlu yöndeetkilediğini söyledi. Selvitopu, “ Tiyatro bireylerin sosyal ve kültürelgelişimleri için çok önemli. Biz de Karabağlar Belediyesi olarak ilçemizdeyaşayan çocukların bu sanatı öğrenmeleri için çeşitli kurslar düzenliyoruz.Ücretsiz olarak semt merkezleri ve kültür merkezlerimizde düzenlediğimizkurslara ilçemizdeki gençlerin ve çocukların katılmalarını istiyoruz. Ailelerde bu konuda yetenekli olan çocuklarını kurslara göndermeliler.” Dedi.

 


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sanat ve ideoloji konuşuldu

Sessizce, TAD'da

İzmir 3. Uluslararası Çoksesli Korolar Festivali’ne hazırlanıyor

Loreena McKennitt geliyor

“İki Yaka Livaneli Şarkıları” depremzede öğrenciler için

Valslerden Semailere

Arşiv