Seneye Şampiyonlar Ligi finalindeyiz

  • 0
  • 1.067
Yazı Boyutu:


Avusturyatemsilcisi Neulengbach takımına İzmir’de ve Avusturya’da 3-0 yenilerek çeyrekfinal yolundan dönen kızlar gelecek seneye bilendiler ve Başkan Tartan’aşampiyonluk sözü verdiler. İzmirli kızların öyküsü çok değil,   3 Kasım 2012’de başladı,  12 bin 534 kilometre yol ve yaklaşık 179saatlik yolculuk yaptılar. Konak Belediyespor Kadın Futbol Takımı, zorlu yolunemeğini başarılı sonuçlarla aldı. İzmir’de bir ilki başaran kadın futbol takımı, tarihinde ilk kezşampiyonluk sevinci yaşadı.

Ayrıcaülkemizi  UEFA Avrupa ŞampiyonlarLigi’nde temsil etme başarısı göstererek Türkiye’de bir tarih yazdılar. Şimdide gelecek yıl için,  İzmirli kızlar,gözlerini Avrupa Şampiyonluğuna dikti. Bosna-Hersek’te üç üç yapan Polonyalırakibini eleyerek Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde son 16 takım arasına kalan KonakBelediyesporKadın Futbol Takımı Avusturya’da kaybettiği çeyrek final şansını gelecek yılyakalayıp artık kupaya uzanmayı hedefliyor.  Takımda en golcü isim 32 gol kaydeden Rumenoyuncu Duşa Cosmina olurken, Duşa’yı; Gamze İskeçeli (13), Raluca Sarghe (7),Ceren Nurlu (5), Cansu Yağ, Sevgi Çınar (3), Esra Erol, Yaşam Göksu ,DidemKaragenç (2), Aslı Karataş, ve Ümran Özev (1) izledi.

KonakBelediyesi Gençlik Spor Kulübü Kadın Futbol takımı 2012-2013 TFF sezonundaTürkiye Şampiyonu olarak UEFA şampiyonlar ligine katılmaya hak kazandı. 08-13 Ağustos tarihlerinde  Bosna’dayapılan şampiyonlar ligi ön eleme turunda Bosna Hersek'in Sarajevotakımını 2-1,  Galler'in Cardiff takımını 1-0  ve Bulgaristan'ın NSA Sofia takımını 2-0 yendi.  İzmirlikızlar Bosna’da üçte üç yaparak gurubundan şampiyon olarak çıktı. İzmirlikızlar Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek UEFA’da ilk 32 takım arasınagirmeyi başardı.  KonakBelediyesporİzmir’de 2-1 yendiği Polonyalı rakibi RTP Unia Raciborz’u deplasmanda aldığı0-0’lık beraberlik ile eledi.  10 ve 14Kasım tarihlerinde Avusturya temsilcisi Neulengbach karşısında yenilgidenkurtulamayan kızlar, gelecek yıl için Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan’asöz verdiler: “ Gelecek yıl şampiyonlar ligi finalini oynayacağız” 

“BU SEVİNCİ HEP YAŞAYALIM”
 Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan, KonakBelediyespor kadın futbol takımının Avrupa Şampiyonluğu yolundaki hedefinin buyıl sadece ertelendiğini gelecek yıl için kızlardan “final oynayacağız” sözüaldığını söyledi. Başkan Tartan, “UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Konak Belediyesporolarak tarih yazdık. Kadın futbolcularımız üç takımı da yenerek gruptan liderolarak çıktılar. Polonya’yı da elediler. İzmirli kızlar Türkiye’nin yüz akıoldular. Ben başından beri sporun toplumu geleceğe taşıyan ve güçlendirenyönünü açığa çıkarıyorum. Bu yıl biz beş ligde mücadele ettik ve beşinde deşampiyon olduk. Kadın futbol takımımız hem şampiyon oldu hem de şampiyonlarliginde Avrupa’lı ekiplerle oynadı. Konak Belediyespor; Fenerbahçe, Galatasarayve Beşiktaş gibi ülkemizi Avrupa’da temsil ediyor. Belediye kadın futboltakımımız Türkiye’nin ve İzmir’in çağdaş yüzünü bu şampiyonlar ligi süresinceen iyi şekilde dünyaya gösterdi, göstermeye de devam edecek. Bu kızlara sahipçıkılırsa, Türkiye’nin ve İzmir’in adını futbolla dünya ezbere bilecek” dedi. 

Konak Belediyespor Ligde fırtına gibi esiyor
UEFAŞampiyonlar Ligi’ndeki mücadelesiyle Avrupa’nın ilk 16 takımı arasına girenKonak Belediyespor oyuncuları, Şampiyonlar Ligi dönüşünde Türkiye Ligi’ndefırtına Estiriyor. Şampiyonluğa kitlenen takım, hedefine yenilgisiz ilerliyor.Birbirlerine kenetlenen ve takım ruhunu sahaya yansıtan oyuncular şampiyonlukhedeflerini dile getirdi. 

Fatma Şahin(Kaleci):Avrupadeneyimi bizim için ilkti, hatalar yapmış olabiliriz ama sonuçta ilk 16’yakaldık. Bunun sırrı öncelikle takım olmamız. Başkanımız Hakan Tartan bizebaşından beri güvendi, bu doğrultuda transferler yaptı; biz de takım olarak çokinandık ve buralara kadar geldik. Seneye bir daha şampiyon olursak bu sefer ayaklarımızsağlam basarak gideceğiz. Maç içinde ve dışında nerede nasıl davranmamızgerektiğini, maç öncesi nelere çalışmamız gerektiğini artık biliyoruz. Daha iyianaliz edebiliyoruz. Bu sene ligde bir değişiklik yapıldı. İlk dört takım playoff’a gidiyor. Hedefimiz ilk dörde birinci sırada girmek. Sonra play off’lardaKonak Belediyesi’ni en iyi şekilde temsil etmek.  

Yaşam Göksu (Orta saha):Dahaönce Avrupa Şampiyonasını da yaşadım ama Şampiyonlar Ligi benim için bir ilkoldu ve Türkiye’ye bunu bizim takımımızın yaşatmış olması daha büyük bir gururbenim için. Televizyona çıkmak, Türkiye çapında tanınmak güzeldi. Bu sene ligdeyedi takım var. Bizi zorlayacak rakipler Ataköy ve Ereğli olacak. Bu sene deşampiyonluk için çalışıyoruz ve şampiyon olacağız. 

Sevgi Çınar (Sağ açık)Avrupa’daTürk futbolu adına, kadın futbolu adına güzel işler yaptığımızı düşünüyorum.Son maçımızda şanssızlık vardı biraz ama 16’ya kadar kaldık, iyi mücadeleettik. Bosna’da maçı 1-0’dan 2-1’e çevirdik. Çok zor anlar yaşadık anlatırkenbile tüylerim diken diken oluyor. Çok güzel şeyler de yaşadık, açıkçasımaceramızın devam etmesini isterdik. Bu sene yine şampiyon olmak emeklerimizinkarşılığını almak istiyoruz. Maçlardan güzel sonuçlarla dönüyoruz. Biz yine busene şampiyon olacağız, yine Avrupa’ya gideceğiz, ben inanıyorum. Çıtayı birazdaha yükseltmek istiyoruz. Tarih yazmak istiyoruz tekrar. 

Hilal Başkol (Orta Saha): Bentakıma bu sene geldim. Bizim ilk hedefimiz gruptan çıkmaktı, onu başardık.Gidebildiğimiz yere kadar gitmek istiyorduk. Bence elimizden gelenin en iyisiniyaptık. Seneye çeyrek finale kalmayı hedefliyoruz. Lige çok iyi başladık. Busene hedefimiz yine şampiyonluk. Şimdilik her şey güzel gidiyor ligde. İnşallahbundan sonra da kayıpsız bir şekilde devam ederiz.          
 
Hüseyin Tavur (Teknik Direktör)  Şampiyonlar Liginde ilk yılımızdı. Tabii ki zorluklaryaşadık. Ama buradan Başkanımız Hakan Tartan’a çok teşekkür ediyorum. Romanyakampı bizim için çok önemliydi. Orada Avrupa’da futbolun nasıl oynandığınıgördük. Çok tecrübe kazandırdı bize. Bu sene tecrübe kazandık diye düşünüyorum.Önümüzdeki yıllarda çok daha iyi, ayağını yere çok daha sağlam basan bir KonakBelediyespor olacak. Bu sene hiç mağlubiyet almadan şampiyon olmak istiyoruz. 

Çiğdem İnsel (Konak Belediyesi Spor Kulübü Genel Sekreteri):Bizibu yolda yalnız bırakmayanların başında en büyük teşekkürümüz Hakan Tartan’a. Bizedestek olan herkese teşekkür etmek istiyorum. Ama her şeyden önce İzmir halkınateşekkür ediyoruz. İki rekor kırıldı, önce Türkiye sonra Balkan rekorunu kırdıkseyirci sayısında. İlk maçta 4 bin ikinci maçta 8 bin seyircimiz vardı. İzmirhalkı bizi özellikle en önemli günde Atamızın ölüm yıldönümünde kızlarımızıyalnız bırakmadı. Yerel ve ulusal basına, spor yazarlarına teşekkür ederiz. Basınındesteği çok önemliydi bizim için. Şu anda her yerde biz konuşuluyoruz. UEFAsitesinde ‘Türklerin mucizesi’ adı altında konuşuluyoruz. Bu başarı İzmir’inbaşarısı, Türkiye’nin başarısı.  

“Biz buradayız, sonuna kadar savaşacağız”
 AvrupaŞampiyonlar Ligi’nde ilk 16 takım arasına girerek Türkiye’ye bir ilk yaşatanKonak Belediyespor, yurda döner dönmez Türkiye Kadın Futbol Ligi’ne fırtınagibi bir başlangıç yaptı. Yenilgisiz süren maçlara ve art arda başarılararağmen takımın teknik hocası Hüseyin Tavur ve yıldız oyuncu Cosmina Duşahakkında dolaşan takımdan ayrılacakları söylentileri karşısında sessizliğinikoruyan Hüseyin Tavur konuştu. Teknik adam, “Biz buradayız, sonuna kadarsavaşacağız” derken asılsız söylentiler hakkında şu yorumu yaptı:“ÖncelikleTürkiye’ye bir ilki yaşatan takımımıza teşekkür etmek istiyorum. SonuçtaTürkiye’de hiç yapılmamış bir şeyi gerçekleştirdiler. Bunu yapmak hem benimiçin hem Cosmina için bir başarısızlıksa, o zaman biz gidelim. Ama böyle birşey yok. Türkiye adına iyi işler yaptık. Basında hem benim için hem de Cosminaiçin takımdan ayrılıyor diye söylentiler çıktı. Hayır, biz buradayız, sonunakadar savaşacağız. Tek hedefimiz de bu sene yine şampiyon olup ŞampiyonlarLigi’ne katılmak.Belediye Başkanımız Dr.Hakan Tartan’a da sözümüz var.”
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Şampiyonluk bekliyoruz

3 Türkiye Şampiyonluğu

17. Yarımada Spor Oyunları ve Çeşme Yarı Maratonu başlıyor!

İzmir futboluna ‘bilimsel’ analiz

Ege’nin iki yakasını bir daha buluşturacak

Denizde Ekonomi rüzgarı

Arşiv