Seramik Sanatçısı Hatice Karslıoğlu AKM’de

  • 0
  • 1.070
Yazı Boyutu:

Hatice Karslıoğlu’nun Karma Seramik Sergisi E.Ü. Atatürk Kültür Merkezi Ege Sanat Galerisinde sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Karslıoğlu eserlerinin, Türk gelenek ve göreneklerinin motiflerini taşıdığına dikkat çekerek, bunun nedenini de kendi kültürümüzden ve değerlerimizden beslenmek olarak açıkladı.
Seramik Sanatçısı Hatice Karslıoğlu açılış konuşmasında sanatın ne olduğuna değinerek şunları söyledi. “Sanat, hayatın akışı içinde sosyal bir eylemin ürünüdür. Yaşamımıza anlam katmak için algılarımızı ve yetilerimizi becerilerimizle birleştirerek ortaya çıkan ürünü topluma sunmaktır, sanatçı ve izleyici için etki ve tepkiler karşıt görünse de birbirini tamamlama işlevi görmektedir” dedi.

Sanat bireyleri birbirine yaklaştırmaktadır
Karslıoğlu, “Sanat, hayatın çıkmazlarında ve açmazlarında bireyleri birbirine yaklaştırmaktadır. İşte özel yaratıcılık gerektiren sanat olayında insan frekansları birbirini tuttuğunda sanatın mucizeler yarattığını görürsünüz. Sanatçı, sanatsal sorumluluk bilinci ile beslendiğinde insanı içine alan sanatın yapısında yaşamı ve hayatı uzlaştıran bir gücü vardır. Toplumsal koşulların yetersizliği sanatın gelişimine mazeret olarak gösterilmemelidir.” dedi.

Sanat yalnızca akademik estetik anlayışı değildir
Hatice Karslıoğlu, “Sanat yalnızca bir akademik estetik anlayışı değildir. Algılama bilinci gelişmiş, kültür ve bilgi hazinesi zengin, hem sanatın hem de insanlığın dünyasına ve nesnelere bakış açısı günlük yaşamın tekdüzeliğinin sıkıcılığına karşı estetik heyecanın haz alanlarını yaşama taşımaktır. Sanat tasarımlara da kaynak oluşturmaktadır.” dedi.

Sanat günlük yaşamın sosyal akışına bilimden daha yakındır
Seramik Sanatçısı Karslıoğlu sanatın günlük yaşamın sosyal akışına bilimden daha yakın olduğunu belirterek toplumsal ilişkileri bu doğallık içinde düzenleyen sanatın gücünün bir anlamda toplumsal gelişmelere de yansıdığını vurguladı. Sanat eserlerine bakarak o toplumun kültürü hakkında bilgi sahibi olabileceğimizi çünkü sanatın yaşadığı toplumdan beslendiğini bu bağlamda da sanatın topluma bilimden daha yakın olduğunu söyleyen Karslıoğlu sanatçının bir görevinin de yaşadığı topluma uyum sağlamak, topluma örnek olmak, yaşam boyu duyum ve düşünceleriyle toplumun önünde olmak olduğunu belirtti. Çeşitli seramik eserlerinin sunulduğu sergi 9 Ocak’a kadar devam edecek. İZMİR (Ege Ajans)

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sanat ve ideoloji konuşuldu

Sessizce, TAD'da

İzmir 3. Uluslararası Çoksesli Korolar Festivali’ne hazırlanıyor

Loreena McKennitt geliyor

“İki Yaka Livaneli Şarkıları” depremzede öğrenciler için

Valslerden Semailere

Arşiv