Şeyh Bedrettin Destanı Çiğli’de sahnelendi

Çiğli Belediyesi tarafından, Nazım Hikmet’in Simavne Kadısı Oğlu Şeyh Bedrettin Destanı adlı eserinden uyarlanan “İriş Dede Sultan İriş” adlı oyun, Fakir Baykurt Salonunda sahnelendi.

  • 0
  • 521
Şeyh Bedrettin Destanı Çiğli’de sahnelendi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Çiğli Belediyesi ile “Ankara Sahnesi” iş birliğinde düzenlenen etkinliğe sanatseverler yoğun ilgi gösterdi. Nazım Hikmet’in yazdığı Simavne Kadısı Oğlu Şeyh Bedrettin Destanı’ndan uyarlanan“İriş Dede Sultan İriş” adlı oyun Sedat Demirsoy yönetmenliğinde sahnelendi. Ali Ötünç’ün bağlaması eşliğinde,  Yücel Turgut’un muhteşem performansıyla sahnelenen oyun, sanatseverler tarafından büyük beğeniyle izlendi.

 
Başkan Utku Gümrükçü: “Kültürümüzü yaşatıyoruz”
Kültürel değerlerin korunmasının ve gelecek kuşaklara aktarılmasının toplumların gelişmesi açısından önemli olduğunu ifade eden Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, “Toplumların gelişiminin kültür ve sanat alanlarındaki gelişimle eşdeğer olduğunu düşünüyoruz. Bu bağlamda sanat ve kültür alanlarındaki etkinliklerimizi ara vermeden sürdürüyoruz. Bugün de değerli yazarımız Nazım Hikmet’in yazdığı Şeyh Bedrettin Destanını uyarlayan ve yöneten Sedat Demirsoy’un gözünden izledik. Bağlama sanatçımızın ustalıkla icra ettiği eserleri büyük bir keyifle dinledik. Etkinliğimize katılım gösteren tüm sanatseverlere teşekkür ediyorum” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Bonfil'den Bangkok Sokak Lezzetleri

Çocuk Senfoni Orkestrası ‘Bahara Merhaba’ dedi

Öğrencilerle iftar

Moncef Genoud rüzgarı esti

Caz Tarihine Bakmak Embryo Live

Unutulmaz konser

Arşiv