Şiddetin “Bahanesi Yok”

Yaşar Üniversitesi’nde gerçekleşen Turuncu Zirve Manifesto Yazım Atölyesi’nde, lise ve üniversite öğrencileri, kadına yönelik şiddet konusunda farkındalık yaratmak ve toplumsal cinsiyet eşitsizliğine dikkat çekmek için manifesto hazırladı.

  • 0
  • 273
Şiddetin “Bahanesi Yok”
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Yaşar Üniversitesi’nin 2017 yılından bu yana katılımcı kurum olarak destek verdiği Turuncu Kampanyası için kampüste pek çok farkındalık çalışması gerçekleştiren öğrenciler, 18 Aralık'ta düzenlenecek olan, Birleşmiş Milletler’den üst düzey temsilcilerinin katılacağı Turuncu Zirve toplantısı için hazırlıklarına hız verdi.

Yaşar Üniversitesi Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (YÜKAM), Birleşmiş Milletler’in 16 günlük aktivizm kampanyası kapsamında kadına yönelik şiddet konusunda farkındalık yaratmak amacıyla Turuncu Zirve Manifesto Yazım Atölyesi’ni düzenledi. YÜKAM Müdürü ve İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Huriye Toker ve Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi Öğretim Görevlisi Meltem Kolday moderatörlüğünde gerçekleşen atölyenin bu yılki teması “Bahanesi Yok” oldu. 60 kişiden oluşan, 6 lise ve 3 üniversiteyi temsil eden öğrenciler gruplara ayrılarak bu yıl sekizincisi düzenlenen Turuncu Zirve toplantısı sunmak üzere manifesto cümlelerini belirledi. Toplumsal cinsiyet eşitsizliğine dikkat çekmek için oluşturulan sloganlardan 10’u seçilerek bir manifesto hazırlandı.

“HİÇBİR KUŞAK EŞİTLİĞİ BU KADAR İSTEMEMİŞTİ”

Atölye sonrasında ortaya çıkan manifestodaki bazı sloganlar ise şöyle:

“Ojeme değil projeme bak.
Sokağın saati şiddetin bahanesi olmaz.
Gözlerini sakınmazsan sözlerimi sakınmam.
Hiçbir kuşak eşitliği bu kadar istememişti.
Ferhat artık kendine zaman ayırabilir, Şirin mühendis oldu.
Kırmızı kuşak değil kırmızı halı istiyorum.
Sana gerektiğinde kalbimi de açarım, davamı da.
Eşimin değil işimin maaşı.”

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Yapay zekâ, bütün yaşamımızı, sizin de mesleğinizi belirleyecek

‘Mavi yaka’ yerine ‘metal yaka’

Kurgusal duruşma’dan ödülle döndüler

Türkiye için yetiştirim model önerisi

İlk 500’deki yerini korudu

YÖKAK’tan kurumsal akreditasyon

Arşiv