Şifne’ye müjde, TOKİ’ye gözdağı

  • 0
  • 681
Yazı Boyutu:

Çeşme’ninŞifne Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Tütüncüoğlu, bölgesakinlerine, kanalizasyon ve dere ıslahı müjdesin iletti, TOKİ’ye ise gözdağıverdi ÇeşmeBelediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, ilçenin Şifne Mahallesi’nde yer alanPanapart Sitesi’ni ziyaret etti, site sakinleri ve yöre halkının sorunlarınıdinledi. Şifne Köprüsü’nün genişletildiği ve yenilendiğini, çalışmaların isekısa süre içerisinde tamamlanacağını kaydeden Başkan Tütüncüoğlu, Şifne Deresiyatağının ıslahının ve kanalizasyonun önümüzdeki senenin programında olduğunusöyledi. Paşalimanı’na kadar gelen beton yolu bu sene Ildırı’ya kadarulaştırılacağının da müjdesini verdi.  Tütüncüoğlu, mahallenin yakınzamanda ihaleye çıkartılması planlanan olan Şifne Marina’dan sonra büyük birhızla gelişeceğini kaydetti.

Vatandaşlartedirgin
Şifne’deyapılacak birçok yatırımın marinaya göre şekilleneceğini bu yüzden öncelikle buprojenin gerçekleştirilmesini beklediklerini açıklayan Tütüncüoğlu, sitesakinlerinin sivrisinek rahatsızlığının da gerçekleştirilecek dere ıslahı ileçözüme kavuşacağını söyledi. Vatandaşların Başbakanlık Toplu Konut İdaresi’nin(TOKİ) Şifne Mahallesi’ne çok yakın olan Reisdere’ye yapmak istediği 4 katlıapartmanlar konusunda tedirgin olduklarını ve bu konuda Tütüncüoğlu ilebirlikte mücadeleye hazır olduklarını belirtmesi üzerine Tütüncüoğlu,“Çeşme’yi, doğayı seven herkes çok katlı konutlara karşı yanımızda yer almalı.İlçemizi betonlaştırmak isteyenlere karşı sonuna kadar savaşmaktançekinmeyeceğiz” diye konuştu.

Seçimdönemleri diriliyor
TOKİ’ninilçede yapmak istediği konutların, siyasi rant uğruna gerçekleştirilmek istenenbencil bir proje olduğunu belirten Başkan Tütüncüoğlu, her yerel seçimlerdenbir yıl önce tekrar diriltilen çalışmanın Çeşme’yi ve Çeşmeliyi hiçe saydığınısöyledi. Tütüncüoğlu, bölgelerin mimarisine uygun konut yapmakla yükümlüTOKİ’nin Çeşme’de 2 (zemin+1) katlı yapıyı 4 (zemin+3) kata, yüzde 25 olaninşaat yoğunluğunu 5 kat artırıp yüzde 120’lere çıkardığını ve daha fazla binadikebilmek için de 1 dönüm olan parseli 500 metrekareye indirdiği açıkladı.Tütüncüoğlu, “Sırf siyasi rant için ilçenin dokusunu yok edecekler” dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Yaşlı Amca ile muhteşem final

45 dakikada 332 kg çöp

İlk iki etapta sona gelindi

Bize ilaç gibi geldi

Tohum Takas Şenliği'ne "tasarruf tedbiri" iptali

İZHED, Hemşireleri Unutmadı.

Arşiv