SİHİRLİ DÜNYA, 14 Ekim’de yeniden sahnede…

  • 0
  • 693
Yazı Boyutu:

İzmir Devlet Opera veBalesi, 14 Ekim 2013 Pazartesi günü saat 11.00’de Sihirli Dünya adlı müzikliçocuk oyununu sahneleyecek. Elhamra Sahnesi’nde sunulan gösteri, yarınınsanatseverlerini hazırlamak adına çocukların estetik donanımlarına katkıdabulunmak amacıyla hazırlandı.  

Sihirli Dünya, çocuklara opera, bale ve klasik müziğianlatarak sevdirmek anlayışından hareketle oluşturuldu. Oyun, oyuncuların yanısıra izleyicilerin de katılımıyla sunuluyor. 

İ
ZDOBsolistlerinden Haldun Özörten’in yazıp yönettiği Sihirli Dünya’nın müzikdüzenlemelerini Ahmet Kahyaoğlu yaptı. Dekor ve kostümleri Kaan Güreşçitarafından hazırlanan eserin koreografisini Şebnem Şenel, ışık tasarımını SedatÖzen yaptı. Bir anlatıcı, bir soprano, bir mezzosoprano, bir bariton solist,dört kişilik bale sanatçısı grubu, beş kişilik orkestra sanatçısı grubunungörev aldığı oyunda rol alan solistler şunlar: Fırat Halavut, Kaner Sümer, Elifİpek Genek, Şeniz Çimen, Cihan Özmen, Murat Duyan.Sihirli Dünya, çeşitliparodilerle operanın, balenin ve klasik müziğin sihirli dünyasını çocuklaraanlatmaktadır. 
Sihirli Dünya,  bu sezon; 14, 21 Ekim, 5, 7, 17 Kasım, 6, 25Aralık 2013, 9, 27 Ocak, 11 Şubat, 23 Mart, 10, 23 Nisan 2014 tarihlerindeElhamra Sahnesi’nde sunulacak.  
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Avrupa Film Günleri başladı

Paris Yalnızlığı İzmirli sanatseverlerle buluştu

Cumhuriyet Kültürünün 100 Yılı

Çekirdekten Ormana

Yeni Türkü fırtınası

Ali Ekber Çiçek, Ege'de anıldı

Arşiv