Şima son yolculuğuna uğurlanacak

Bizimizmir Homeros Ödülü’nün de aralarında yer aldığı çok sayıda ödülün sahibi seramik sanatçısı, heykeltıraş ve ressam Yıldız Şima yaşamını yitirdi. Şima, Kültürpark Resim Heykel Müzesi’nde düzenlenecek anma töreni ve Alsancak Hocazade camisinde kılınacak öğle namazının ardından Bornova Hacılar Kırı Mezarlığı’na defnedilecek.

  • 0
  • 705
Şima son yolculuğuna uğurlanacak
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bizimizmir Homeros Ödülü’nün de aralarında yer aldığı çok sayıda ödülün sahibi seramik sanatçısı, heykeltıraş ve ressam Yıldız Şima yaşamını yitirdi.

Merhum eşi Halim Şima ile yoktan var ettiği ve büyük bir özveriyle sürdürdüğü Altın Testi Seramik Yarışması’yla, bu kente ve seramik sanatına kattıklarıyla tanınan, İzmir Resim Heykel Müzesi’nin yıkılıp yok olmaması için büyük bir mücadele veren Şima için bu gün saat 12 de Kültürpark Resim Heykel Müzesi’nde bir anma töreni düzenlenecek.

Alsancak Hocazade camisinde kılınacak öğle namazının ardından Bornova Hacılar Kırı Mezarlığı’na defnedilecek.

Şima için taziyeler ilk gün Atatürk Cad No: 300 Kat: 6 daire: 6 Alsancak adresinde, kendi evinde kabul edilecek, akşam okuması yapılacak.

YILDIZ ŞİMA
İstanbul'da doğan seramik sanatçısı Şima, İzmir'de ilk resim çalışmalarına Rıza Hiti ve Kadri Atamal hocalarla başladı.
Resim Heykel Müzesi'nde Turgut Pura ile resim ve form çalışmalarına devam eden Şima, 1970'li yıllarda seramik çalışmalarına Füsun Saçlıoğlu ve 1981 yılından sonra Tüzüm Kızılcan ile devam ederek, 1981 yılında Turgut Pura anısına düzenlenen amatör yarışmada resim dalında, 1982 yılında seramik dalında mansiyon, 1983 yılında seramik heykel dalında özel ödül kazandı.
2022 yılında Plastik Sanatlar dalında Bizimizmir Medya tarafından düzenlenen Bizimizmir Homeros Ödülleri’ne layık görüldü. 1984'te ilk kişisel sergisini Efes Müzesi salonlarında açan sanatçı, 1984-2001 yılları arasında kişisel sergiler açtı. Yurtiçi ve yurtdışında da birçok karma sergiye katıldı.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Dünya Prömiyeri İzmir'de

Çağdaş Yaşam Çocuk Korosu Performansıyla Unutulmaz Anlar Yaşattı

Yaz Gecesi’ne hazır mısınız?

Osmanlı Dönemi Duvar ve Tavan Resimleri

Ruhu genç İzmirliler gösterileriyle büyüledi

Atatürk'ün Hayatı Şarkılar ve Şiirlerle Yankılanacak

Arşiv