Sınavlar 26-27 Ekim’de

  • 0
  • 511
Yazı Boyutu:

Bu sezon başlayacak olan Çocuk Korosuve Çocuk Balesi sınavları, 26-27 Ekim’de…  

İzmir DevletOpera ve Balesi’nin uzun yıllardır sürdürdüğü Çocuk Korosu ve Çocuk Balesikursları için başvurular bu sezonda 21-25 Ekim 2013 tarihlerinde, sınavlar ise26-27 Ekim 2013 tarihlerinde yapılacak. 

İ
zmir Devlet Opera ve Balesi’nin -eğitilebilir sese vekulağa sahip- kız ve erkek öğrencilerden oluşturacağı Çocuk Korosu, vücut yapısı baleye uygun kız ve erkek öğrencilerdenoluşturacağı Çocuk Balesi içinİlkokul 3. ve 4. sınıf öğrencileri başvurabilecekler. 
 
 Söz konusu kurs sınavlarına girmek isteyenler, 21-25Ekim 2013 tarihleri arasında, İzmir Devlet Opera ve Balesi yeni binasında (İsmet Kaptan Mah. 1364 Sokak No: 5Basmane-İZMİR) kayıt yaptıracaklar; 26-27 Ekim 2013 tarihlerindeyapılacak sınavlarda başarılı olanlar kasım ayından başlayarak (öğretimprogramlarını aksatmamak koşuluyla) kurslara katılacaklardır. 

İzmir Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenenopera, operet, bale ve çocuk oyunları için sanatçılar yetiştirmek, üstün yetenekli çocukların bulunupdeğerlendirilmesi için altyapı oluşturmak, onları konservatuvarlara girmeleridoğrultusunda yönlendirmek amacıyla açılan kurslar, üçer yıllık bir süreyiiçermektedir. İZDOB Çocuk Balesi ve Çocuk Korosu, her yıl kurs dönemi sonundagerçekleştirdiği temsiller dışında, özel günlerde çeşitli gösteriler yapmakta;çocuk balesi ve çocuk korosu şenliklerine katılmaktadır.   
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Piyano Öğrencileri Dinletisi

Avrupa Film Günleri başladı

Paris Yalnızlığı İzmirli sanatseverlerle buluştu

Cumhuriyet Kültürünün 100 Yılı

Çekirdekten Ormana

Yeni Türkü fırtınası

Arşiv