Sıra Türk sanatçılarda

  • 0
  • 904
Yazı Boyutu:

Dünyaca ünlü sanatçı ve şefleri İzmirli sanatseverlerle buluşturan İzDSO’da(İzmir Devlet Senfoni Orkestırası’nda) 2 başarılı Türk sanatçı konser vermeye hazırlanıyor. Flüt’de Sonat Sözer, klarnet’de ise Orçun Civelek, İzmir Devlet Senfoni Orkestırası ile birlikte sahneye çıkacak. Bu müthiş konseri dünyaca ünlü İtalyan şef Stefano Mazzoleni yönetecek.
 
Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde 25 Ocak Cuma akşamı saat 20.30’da başlayacak olan konserde C. Debussy’den Rapsodi no:1, J. İbert’den Flüt konçertosu ve I. Stravınskı’den Ateş Kuşu Bale suiti isimli eserler seslendirilecek.
8 yaşında Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestırasıyla konser veren Orçun Civelek mezun olduğu yıl Borusan Filarmoni Orkestrasının açtığı sınavı birincilik kazanarak bir sezon solo klarnetçiliğini yaptı. Üç Sezonda Hacettepe Senfoni Orkestrasında Solo ve Solistlik yapan Civelek , bu  dönem içinde Yunanistan  ve çeşitli yurtiçi turneleri gerçekleştirmiştir. Halen Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrasında görevine devam eden Civelek aynı zamanda 2008 ‘ den bu yana Cemal Reşit Rey İstanbul Senfoni Orkestrasının klarnet grup şefidir. Sonat Sözer ise konservatuvarın lise bölümünü bitirdikten sonra Paris kentine giderek Ecole Nationale de Musique “Conservatoire Marcel Dupré”deki François Veilhan’ın supérieur sınıfına kabul edildi. 1999 yılında supérieur bölümünden birincilik ödülü (medaille d’or) alarak perfectionnement bölümüne devam etmeye hak kazandı.2001 yılında perfectionnement bölümünden en iyi derece (mention trés bien) ile mezun oldu. Dünyaca ünlü solist James Galway’in master sınıfına katıldı.  Sonat Sözer halen İzmir Devlet Senfoni orkestrasında flüt sanatçısı olarak görev yapmakta ve D.E.Ü Devlet konservatuvarında flüt dersleri vermektedir.
 
Stefano MAZZOLENI   “Şef”
20.yüzyıl müziğinde uzmanlaşmış olan orkestra şefi Stefano Mazzoleni, piyano, kontrabas, koro müziği, koro şefliği ve Fiosole Müzik Okulu’nda kompozisyon ve Viyana Müzik Yüksek Okulu’nda orkestra şefliği çalışmıştır.Avrupa, Japonya, Çin, ABD, Orta ve Güney Afrika’da pek çok önemli orkestraları yöneten Mazolleni,Padova Orkestrası,Veneto Filarmoni,Citta di Ferrara Orkestrası, Napoli Bölge Orkestrası, Bari Senfoni, Sapporo Senfoni, Pekin Senfoni,Hong Kong Yeni Filarmoni,Kaohsiung Senfoni,Buenos Aires Teatro Colon Ulusal Senfoni Orkestrası,Meksika Filarmoni, Colombia Senfoni,Güney Arkansas Senfoni,St.Martin in the Fields Oda Orkestrası,Moskova Çağdaş Müzik Orkestrası,Zagreb Radyo Televizyon Senfoni Orkestrası,Havana Ulusal Senfoni Orkestrası gibi orkestraları yönetmiştir.Mazzoleni halen Italya Lecce Konservatuvarı orkestra şefliği bölümü öğretmenliği ve orkestra şefliği görevlerini yürütmektedir.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çekirdekten Ormana

Yeni Türkü fırtınası

Ali Ekber Çiçek, Ege'de anıldı

Dostluk Kazansın gün sayıyor

Okumaktan ve yazmaktan vazgeçmeyin

Genç sanatçıdan keman resitali

Arşiv