“Sıradan Bir Gün”le öğretim yılına veda

  • 0
  • 464
Yazı Boyutu:

Özel Karşıyaka Piri Reis Okulu öğrencileri Türkçe ÖğretmeniYusuf Varlı’nın yazıp yönettiği “Sıradan Bir Gün” isimli tiyatro oyunuyla2012-2013 öğretim yılına veda etti. Oyunda geçen yılın mezunları bu yılın SaintJoseph Lisesi öğrencileri de yer aldı.

Oyunun öğrencilerin kendi aralarında yaşadıkları iletişimsorunları ve bunun hayattaki yansımalarını konu aldığını belirten Varlı,“Oyunda oyuncuların isimleri, karakteristik özellikleri tamamıyla onlara aitidi. Oyunu yazarken ve sergilerken öğrencilerimizin özellikleri üzerindengittik. Böylece bir oyun çatısı oluşturduk ve bunun üzerine doğaçlamayetenekleriyle bezenmiş bir oyun sergiledik” dedi.

Oyunda konunun “iletişimsizlik” olduğunu vurgulayan Varlı,öğrencilerin yaşam alanlarında yaşadıkları iletişimsizlikleri onların doğaçlamayeteneklerinden yararlanarak sahneye taşıdığını söyledi.
 
Oyunun isminin “Sıradan Bir Gün” olduğunu ancak sahnedeöğrencilerle birlikte sıradan gördükleri ama farkına varmadıkları olayların,durumların yansımasını sunduklarını ifade eden Varlı, “Günlük hayatımızda bazenbilmeden birbirimizi kırdığımız, birbirimizi üzdüğümüzü fark etmediğimizanlardan oluşan bölümleri öğrencilerimize dramatize etmeye çalıştık. Onlarınfarkına varmadan, istemeden yaptıkları iletişim hatalarını fark ettirdiğimizidüşünüyorum. Tüm öğrencilerimize sergilediğimiz bu oyundan çok olumlu geribildirimler aldık” diye konuştu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi kurulacak

Gezegensel Sağlık Karnesi sıralamasında Türkiye birincisi

İKÇÜ Akredite Oldu

Dernek yöneticilerine Yeni Nesil Derbis eğitimi

26.Tanıtım Günleri başlıyor

Zeytin Fidanından Bilim Ormanına

Arşiv