Sofraların baş tacı keçi sütü, Yörük ve Kızartmalık peyniri…

  • 0
  • 900
Yazı Boyutu:

Keçi sütü ve ürünleriile beğeni toplayan Kecheese, Ramazan ayında tüketicinin yoğun ilgisi ilekarşılaştı. Kecheese’in en çok tercih edilen ürünleri ise keçi sütü, peynirgrubunda ise Yörük ve Kızartmalık peynirleri…

Ramazan ayında sofraların bereketi de artıyor, iftar vesahur yemekleri her evde bir şölene dönüşüyor. Oruç ayında sofraların baş tacıise keçi sütü ve keçi peynirleri oldu. Keçi sütü ve ürünleri markasıKecheese’in Ramazan ayı satış rakamlarına göre, tüketicinin en çok tercihettiği ürünler yeni piyasaya sunulan keçi sütü, peynir grubunda ise Yörük veKızartmalık peynirleri olarak gerçekleşti…

İzmir’in Seferihisar ilçesinde üretim yapan Türer A.Ş.nin,“İnatçı lezzet” sloganıyla piyasada dikkat çeken markası Kecheese’in keçisütünden üretilen peynirleri beğeni topluyor. Ramazan ayı ile birlikte Kecheese ürünlerine yoğun ilgi daha da arttı.

Ramazan ayının ilk yarısındaki satış rakamlarına göre,Kecheese markalı ürünler arasında en çok tercih edileni keçi sütü, YörükPeyniri ile Kızartmalık Peynir oldu. Bu doğrultuda firma, üretimde bu ürünlereağırlık verdi.


Soğuk zincirde hijyenik ve güvenli
Kecheese, Keçi Sütü İşleme Tesislerinde Türk Gıda Kodeksi’neve uluslararası standartlara uygun olarak keçi sütü ve ürünleri üretiyor. TürerA.Ş.’nin Seferihisar’da bulunan keçi çiftliğinde üretilen sütler, tamamen soğukzincir korunarak elde ediliyor. Katkı ve koruyucu madde içermiyor.Laboratuvarlarda, üretilen sütün ve peynirlerin kimyasal ve mikrobiyolojikanalizleri yapılıyor.

Kalsiyum, protein, vitamin A, vitamin K ve fosfor bakımındanzengin olan keçi peynirleri, Ramazan’da sizi tok tutarken, vücudun ihtiyacıolan vitamin ve mineralleri yerine koyuyor.  

 

Sağlıklı, leziz vekokusuz  
Uzmanlar tarafından besin değerleri ve kolay sindirilebilir olmasınedeniyle keçi sütünün, bebekler, hastalar ve yaşlıların tüketimi için en uygunsüt olarak gösteriliyor. Oruç tutarken hem sağlıklı hem de lezzetli bir seçenekolan keçi peynirleri, inek sütü peynirlerine göre daha az kalori içerdiğinden,kilo almak istemeyen ve diyet yapanlar için mükemmel bir seçim.

Keçi sütü sindirimi kolay, B1, B2 vitaminleri ve fosfatoranı yüksek, leziz ve kokusuz olmasıyla dikkat çekiyor. Keçi sütü alerjiyeneden olmaz, bebekler için güvenli ve diğer sütlere göre daha az mikroorganizmaiçerir. Keçi sütü düzenli tüketildiğinde, egzama, astım, sindirimrahatsızlıkları, varis ve alerjik hastalıkların tedavisinde yararlı olduğuuzmanlarca vurgulanıyor.

Kalsiyum, protein, potasyum oranı yüksek olan keçi sütü,bebek ve çocukların kemik gelişimi açısından çok faydalı. Keçi sütü yüksekoranda A ve D vitamini ve bolca B vitamini barındırıyor. Fakat en büyüközelliği inek sütüne göre sindiriminin çok daha kolay olması. İnek sütüne görelaktoz oranı daha düşük ve hem laktoz intoleransı hem de alerji riski daha az.


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği’ne Mehmet Emre Uygun başkan

Bine Yakın İş İnsanı İş Bağlantıları Kurdu

Ata’nın adayı ezdi geçti…

İhracatçıları AB pazarında daha rekabetçi hale getirecek

İhracat, üretim ve istihdamdaki rolü artıyor

Dalları bastı kiraz

Arşiv