SOĞUK HEYKELLİ BARIŞ MESAJI

  • 0
  • 463
SOĞUK HEYKELLİ BARIŞ MESAJI
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İZMİR'in Karşıyaka İlçesindeki Soğuk Heykel Atölyesi, Türkiye'de ve dünyada yaşanan ölümlere, 'atılan bomba sonucu ailesini ve bebeğini kaybeden baba' soğuk heykeliyle dikkat çekti.

Genel sanat yönetmenliğini Ozan Biroğlu ve Hüseyin Özer'in üstlendiği Soğuk Heykel Atölyesi Türkiye ve dünya gündemindeki olaylara soğuk heykellerle beş yıldır dikkat çekmeye ve tepki koymaya devam ediyor. Atölye son günlerde dünyada ve ülkemizde meydana gelen ölümlere de sessiz kalmadı. Karşıyaka Çarşısı'nda, Soğuk Heykel Atölyesi Genel Sanat Yönetmeni Hüseyin Özer tarafından 'Savaşa Hayır' adı altında sergilenen performans, izleyenlere savaşın, silahların gölgesinde yaşamanın acı yüzünü gösterdi. Özer, bir elinde yaralı bir bebek ve kanlı bir çocuk ayakkabısıyla sergilediği 6 saatlik soğuk heykel tiyatral performansıyla izleyenlere duygulu anlar yaşattı.

KAN, VAHŞET, GÖZYAŞI DEĞİL; BARIŞ İSTİYORUZ!
Soğuk Heykel Atölyesi'nin genel sanat yönetmenleri Ozan Biroğlu ve Hüseyin Özer, bugüne kadar yurt içi ve dışında çeşitli etkinliklerde yer aldıklarını, fakat ülkemizde son günlerde yaşanan olaylar nedeniyle bütün çalışmalarını iptal ettiklerini belirterek ülke ve dünya gündemindeki olaylara sessiz kalamadıklarını belirttiler. Özer, "Altı saat süren ve sokakta yüze yakın kez sergilediğimiz bu performansı, ülkemizde ve dünyada gerçekleşen savaş ve terör olaylarında hayatını kaybedenler için gerçekleştirdim. Bizleri yalnız bırakmayarak büyük ilgi gösteren Karşıyaka halkına teşekkür ediyoruz. Kan, vahşet, gözyaşı değil; yurtta ve dünyada barış istiyoruz" dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çiğli’de Coşkulu 1 Mayıs Kutlaması

1 Mayıs'ta çalışanlarıyla bir araya geldi

Emeğin gücüyle geleceği inşa edeceğiz!

Bize her yer Taksim

Meydanlar bizimdir

Çeşme’de 1 Mayıs coşkusu

Arşiv