Sokak basketbolunda dünyanın en iyileri arasına girmek için İzmir’de kıran kırana mücadele!

  • 0
  • 1.109
Yazı Boyutu:

Sokak futbolunun en iyilerini keşfetmeyi amaçlayan Red Bull King of the Rock, Eylül ayındaki Tayvan finallerine giden yolda Haziran ayı boyunca Türkiye’de dört ili dolaşıyor. Türkiye’nin en iyi erkek ve kadın sokak basketbolcusunu belirleyecek turnuvada ilk şehir elemesi 14 Haziran’da İzmir’de tamamlandı. Toplam 168 katılımcı arasından kadınlar kategorisinde Sinegül Aksoy ve Sinem Elmas; erkekler kategorisindeyse Bahadır Cihan, Berk Bütün, Berke Ünver, Cenk Türker, DenizGenç, Ege Parlar, Kaan Bekat, Kıvanç Dinler ve Ümit Göl Türkiye finallerine gitmeye hak kazandı. Türkiye finali 28 Haziran’da gerçekleştirilecek Red BullKing of the Rock sokak basketbolu turnuvası, bu yıl tüm dünyadan iddialı sokak basketbolcularını Tayvan’ın Samasana Adası’ndaki dünya finalinde buluşturacak.


Artık geleneksel hale gelen ve Türkiye’de 2011’den beri her yıl düzenlenen sokak basketbolu turnuvası Red Bull King of The Rock’ın Türkiye yolculuğu 14 Haziran’da tamamlanan İzmir Bostanlı’daki elemelerle başladı. Finalleri Tayvan’daki Samasana Adası’nda yapılacak Red Bull King of the Rock’a gitmek için mücadele eden toplam 168 sokak basketbolcusu, gün boyu eleme usulüyle kıran kırana mücadele etti. İzmir’in sıcağı ve çetin rekabete rağmen kozlarını paylaşan erkek ve kadın sokak basketbolcuları arasında İzmir’in en iyileri olarak elemeleri başarıyla tamamlayan Ege Parlar, Berk Bütün, Bahadır Cihan, Ümit Göl, Kaan Bekat, Deniz Genç, Kıvanç Dinler, Cenk Türker, Berke Ünver, Sinegül Aksoy ve Sinem Elmas, 28 Haziran’da  gerçekleştirilecek Türkiye finallerinde zirveye çıkmak için gün sayıyor.


İlk kez 2010’da hayata geçirilen Red Bull King of the Rock, Amerika’daki Alcatraz Adası’ndan ilham alıyor. 1896-1963 yılları arasında ABD’nin en azılı mahkumlarının tutulduğu ve kaçmanın imkansız olduğu Alcatraz Adası Hapishanesi’nde, olay çıkmaması için avluya mahkumlar ikişerli gruplar halinde çıkartılıyordu. Günümüzde müzeye dönüştürülen Alcatraz Adası’nda bir zamanlar avluda sadece iki kişinin bulunmasından ilham alan Red Bull, teke tek sokak basketbolunu “The Rock” lakaplı Alcatraz’a taşıdı. Böylece Red Bull King of the Rock, Alcatraz’da düzenlenen ilk resmi spor etkinliği olarak tarihe geçti. Yıllar içinde organizasyonun çapı büyüdükçe finallerin ev sahipliğini NBA yıldızları yapmaya başladı. Rajon Rondo, Blake Griffin, John Wall ve Deron Williams gibi Red Bull sporcuları, King of the Rock finallerine eşlik etmeye başladı.


Sokak basketbolunda teke tek rekabet İzmir’de nefes kesti

15 ile 35 yaşarası kadın ve erkeklerin katılabileceği turnuvanın İzmir’deki ilk şehir elemelerinde rekabet üst düzeydeydi. Sertlik ve çabukluğun ön planda olduğu maçlar tek potalı olarak tamamlandı. Sporcular 5 dakika boyunca gerçek basketbol kuralları ve puanlama sistemiyle mücadele etti. 5 faul yapan sporcu otomatik olarak elendi. Eş zamanlı olarak farklı yarı sahalarda yapılan maçların her birinin kendi hakemi, saha amiri ve skor tablosu sürekli bir heyecan ortamı yarattı. Her maçın sonunda kaybeden sahayı terk ederken, kazanan sahada kalıp yeni rakibiyle buluştu. Kazandıkça uzayan oyun süresi İzmir’insıcak güneşiyle birleşince, katılımcıların bedensel dayanıklılığı sonuna kadar zorlandı.


Tayvan’da Eylül ayında düzenlenecek büyük finallere katılacak 64 finalist arasına adını yazdırmak isteyen Türk sokak basketbolcuları, 14 Haziran’da İzmir Bostanlı’da gerçekleşen elemelerin ardından 15 Haziran’da İstanbul Caddebostan basketbol sahalarında, 21 Haziran’da Ankara Anıtpark’ta, 22 Haziran’da Bursa Kent Meydanı basketbol sahalarında şehir elemelerinde ter dökecek. 4farklı şehirdeki elemelerin ardından seçilecek kadın ve erkek finalistler 28 Haziran’daki ülke finalinde araya gelecek ve Tayvan’daki dünya finaline gitme hakkını kazanmak için mücadele edecekler. Türkiye şampiyonları, Red Bull Kingof the Rock ve Red Bull Queen of the Rock unvanını kazanmak için finallerde tüm dünyadan katılan 64 finaliste kafa tutacak.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

3 Türkiye Şampiyonluğu

17. Yarımada Spor Oyunları ve Çeşme Yarı Maratonu başlıyor!

İzmir futboluna ‘bilimsel’ analiz

Ege’nin iki yakasını bir daha buluşturacak

Denizde Ekonomi rüzgarı

Şampiyonluk mücadelesi veren Karşıyaka’ya destek

Arşiv