Sol koluyla dünyayı devirdi

  • 0
  • 891
Yazı Boyutu:

Doğum sırasındayaşadığı talihsiz bir olay nedeniyle sağ kolunu hiç kullanamayan İzmirBüyükşehir Belediyesi sporcusu İpek Özgün Deper, sol kolda kazandığı DünyaBilek Güreşi Şampiyonu unvanıyla Türkiye’nin haklı gururu oldu.

 1996 yılında Afyonkarahisar’da dünyaya gelen İpekÖzgün Deper’in yaşamı büyük zorluklarla başladı. Doğum sırasında boğulma tehlikesiyaşayan İpek, doktorların son bir hamlesiyle yaşama dönerken yapılan müdahalenedeniyle sağ kol sinirleri koptu. Sağ kolu kullanılamaz hale gelen İpek’in ogünle birlikte kabus dolu günleri de başladı. Sayısız ameliyat, yıllar sürenfizik tedavi,  kısacası sağ kolunu güçlendirebilmek için denemediği yolkalmadı. Derken, her iki kolunu aktif olarak kullanabilmek amacıyla boksabaşladı. Her gün saatlerce çalıştı. Ancak sağ kolunu hiç bir zaman tamanlamıyla kullanmayı başaramadı. Derken bir gün, hayatını değiştirecek birteklifle karşılaştı. Spor için geldiği salonda İzmir Büyükşehir Belediyesi SporKulübü antrenörlerinin dikkatini çekti ve o gün İpek bilek güreşine başlamayakarar verdi.

Sonrası çok hızlı gelişti. Sağ kolunu kullanamayan İpek,bilek güreşinde basamakları öyle çabuk tırmandı ki, henüz 15’inde sol koldaTürkiye ikincisi oldu. Aynı yıl Avrupa üçüncülüğü madalyası geldi. 2012’deAvrupa’nın zirvesine çıktı, 2013’te yine aynı başarı, yine altın madalya geldi. Sonra, en büyük hayali gerçekleşti ve “DünyaŞampiyonu”unvanını da elde etti.  Kısa sürede kazandığı başarılarla bir “kahramana” dönüşenİpek Özgün Deper, ders olacak nitelikte bir yaşam mücadelesinin altına imzasınıattı.  Ülkemizde bilek güreşine ilginin fazla olmadığını, buna rağmen bıkmadanusanmadan çalışmasının karşılığını aldığını söyleyen genç sporcu, “Ailem herzaman yanımda oldu. En zor günlerimde bana destek vererek bu noktaya ulaşmamısağladılar. Üniversiteden sonra spora devam edebileceğimi sanmıyorum. AncakDünya Şampiyonası kadar önemli olan Nemiroff Turnuvası'nda derece yaparak aktifsporculuğa veda etmeyi çok istiyorum” diye konuştu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Şampiyonluk bekliyoruz

3 Türkiye Şampiyonluğu

17. Yarımada Spor Oyunları ve Çeşme Yarı Maratonu başlıyor!

İzmir futboluna ‘bilimsel’ analiz

Ege’nin iki yakasını bir daha buluşturacak

Denizde Ekonomi rüzgarı

Arşiv