Somali’de İzmir’i anlatacaklar

  • 0
  • 491
Somali’de İzmir’i anlatacaklar
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Tekstil Fuarı’na katılmak üzere İzmir’e gelen Somali Heyeti, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu ziyaret etti. Somali Kültür, Turizm ve Enformasyon’dan Sorumlu Devlet Bakanı Mohamed Abdi Hasan, Sanayi ve Ticaret Bakan Yardımcısı Mohamed Kerow Mohamed ve Somali Milletvekili Mohamed Mohamud İbrahim ile beraberindeki işadamlarından oluşan heyeti, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu karşıladı.

İzmir’e ilk kez geldiklerini ve burada olmaktan çok büyük mutluluk duyduklarını söyleyen konuk Bakan Mohamed Abdi Hasan, “İzmir gerçekten çok güzel bir şehir. Kentin planlaması çok güzel. Metro, otobüs ve gemileri çok beğendik. Hepsini ülkemize gittiğimizde anlatacağız. İzmir’de çok sıcak bir şekilde karşılandık. Bu yüzden  sizin aracılığınızla İzmir halkına teşekkür ediyoruz” dedi.  Türkiye ile Somali arasındaki ticari ilişkileri artırmak istediklerini kaydeden Abdi Hasan, “Somali de sahil şeridiyle İzmir’e benziyor. Lojistik sektöründe bu kenti üs olarak düşünebiliriz” diye konuştu.

Somali heyetini İzmir’de ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir’in yatırım için çok uygun bir kent olduğunu belirterek, “Lojistik alanında güzel işbirlikleri yapılabilir. İzmir sanayisi ile de güçlü bir kent. Bu ziyaretin her iki ülke açısından faydalı olmasını diliyorum” dedi. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmir’in planlamasını İzmirli mimarlar yapacak

Urla’da Enginar bereketi

ESHOT’ta görev değişimi

Çiğli’de Coşkulu 1 Mayıs Kutlaması

1 Mayıs'ta çalışanlarıyla bir araya geldi

Emeğin gücüyle geleceği inşa edeceğiz!

Arşiv