Son şampiyon ilk yenilgisini Aliağa’da aldı

  • 0
  • 658
Yazı Boyutu:

BEKO Basketbol Liginebu sezon kötü bir başlangıç yapan Aliağa PETKİM, 3. Haftanın ilkkarşılaşmasında sahasında Galatasaray Liv Hospital’ı 77-69 yenerek hem ilkgalibiyetini aldı hem de son şampiyona ilk yenilgisini tattırdı.

Ligin son şampiyonu Galatasaray karşısında baştan sonra çokistekli ve üstün bir oyun sergileyen Aliağa PETKİM, güçlü rakibi karşısındakazanmayı bildi. Aliağa PETKİMkarşılaşmaya fırtına gibi başladı. İlk periyodun son dakikalarında Galatasaraytaraftarlarının bulunduğu tribünden Aliağa Petkim yedek oyuncularının bulunduğualana atılan patlayıcı madde nedeniyle yaşanan gerginlikte oyun bir süre durdu.Yeşil beyazlılar 1. Periyodu 18-17 önde tamamladı.Aliağa PETKİM, 2.Çeyreğe de etkili başladı. Evsahibi takım, 12'nci dakika içinde farkı farkı 10sayıya (27-17) kadar çıkardı. Çeyreğin ilerleyen dakikalarında Galatasarayetkili bir oyun ortaya koyarak aradaki farkı kapattı ve soyunma odasına 32-33üstünlükle gitti.

İkinci yarıyahızlı başlayan Aliağa Petkim 25. dakikayı 45-40 önde geçti. Ancak Arroyo veErsin ile farkın açılmasına izin vermeyen Galatasaray 3'üncü çeyreği 51-53üstün bitirdi. Büyük heyecanasahne olan son çeyrekte Melih Yıldız'ın 3 sayılık basketleriyle 32. dakikadayeniden 59-57'lik üstünlüğü yakalayan Aliağa Petkim 35'inci dakikayı da 63-61önde geçti.  

GALATASARAY TARAFTARI SAHAYA PATLAYICI ATTI

Aliağa Petkim'in önde götürdü mücadelenin son saniyeleriolaylı geçti. Takımlarından istedikleri oyun ve skoru göremeyen Galatasaraytaraftarları, Aliağalı oyuncuların üzerine patlayıcı madde atmaya başladı.Bunun üzerine soyunma odasına giden Aliağa Petkim'li oyuncular salona 10 dakikasonra döndü. Karşılaşma,Aliağa PETKİM’in 77-69 galibiyetiyle sonuçlandı. Bu sonuçla Aliağa Petkimüçüncü maçında galibiyetle tanıştı, Galatasaray ise ilk yenilgisini aldı.  

ALİAĞA SPOR KULÜBÜ BAŞKANI UĞUR EREN: TAKIMIMIZGÜVENİMİZİ BOŞA ÇIKARMADI

Karşılaşma sonunda gazetecilere açıklamalarda bulunan AliağaSpor kulübü Başkanı Uğur Eren, “Çok güzel bir maç oldu. Çok güçlü bir rakipkarşısında Taraftarımıza galibiyet sevinci yaşattık. Aliağa’da sporu fair playruhuyla yaşatmak için elimizden geleni yapıyoruz. Takımımıza ve teknikheyetimize güveniyorduk. Şanssızlıklar nedeniyle kötü sonuçlar aldık ama Şonşampiyon karşısındaki bu haklı galibiyetimizle takımımız kentimize büyük sevinçyaşattı. Tüm oyuncularımızı ve teknik heyetimizi kutluyor, taraftarımızateşekkür ediyorum” dedi. 

ALİAĞA PETKİM OYUNCUSU BORA HUN PAÇUN: DEVAMI GELECEK

Maç sonunda basın mensuplarına konuşan Aliağa Petkimoyuncusu Bora Hun Paçun, “Galatasaray çok güçlü bir takım ve geçen seneninşampiyonu. Bizim için hiç kolay değildi ama maçı başından sonuna kadar aslabırakmadık. Çok kuvvetli bir takıma karşı galibiyet aldık. İlk iki haftanınsonunda bizim için çok önemliydi. Umarım devamı gelecek” dedi. 

ALİAĞA PETKİM BAŞANTRENÖRÜ HAKAN DEMİR: ÖNEMLİ BİRGALİBİYET
“İhtiyacımız olan çok önemli bir galibiyet aldık” diyekonuşan Aliağa Petkim Baş Antrenörü Hakan Demir: “Karşı takımı biraz eksik,biraz moralsiz biraz da yorgun yakaladık. Galatasaray’a karşı bir galibiyetisadece ümit edebilirsiniz. Bir ümidimiz vardı, ama bu iş kolay değildi.Böylesine dolu, komple bir Euro Lig takımını yendiğimiz için ve Aliağa’ya böylebir başarı yaşattığımız için çok mutluyuz. İnşallah Aliağa için bu birbaşlangıç olur ve bundan sonra da bu galibiyetle önümüz açılır ve yolumuzadevam ederiz.” Dedi. 

GALATASARAY LIV HOSPITAL OYUNCUSU SİNAN GÜLER: KÜÇÜMSEMEHAKKIMIZ YOK
Aliağa Petkim’i galibiyetinden dolayı tebrik edenGalatasaray Liv Hospital Oyuncusu Sinan Güler: “Bizim Ligde hiçbir rakibimiziküçümseme veya hafife alma gibi bir hakkımız yok. Bunun karşılığında bize karşıoynanan sert basketbola tepki veremeyerek, gördük. Hafta içi Malaga maçımızvar. Ona iyi hazırlanıp, İyi basketbol oynamak için yapmamız gerekenleriyeniden yapmaya çalışacağız.” Dedi. 

GALATASARAY LIV HOSPITAL BAŞANTRENÖRÜ ATAMAN: TEDBİRALACAĞIM

“Maça iyi hazırlanmışlar. Aliağa’yı tebrik ediyorum” diyenGalatasaray Baş Antrenörü Ergin Ataman: “Oyun felsefemizi sahaya yansıtamadık.Tabii bunda da Aliağa’nın yaptığı savunmanın hakkını vermemiz lazım. Bizimtarafımızdan baktığımızda ise takımda fiziksel ve mental bir yorgunluk oluğunubugün gördük” diye konuştu.Ataman şöyledevam etti: “Euro Lig yeni başladı ve sert geçiyor. Bu sezon, Federasyonun Ligmaçları ile ilgili almış olduğu 48 saat dolmadan da maçlar oynanır kuralı dabizi bayağı yıprattı. Ama tabi bu sadece takımın fiziksel yorgunluğu için birmazeret olabilir, ama mağlubiyet için mazeret olmamalı. Bu şartlarda daGalatasaray takımının maçı kazanması gereken bir kadrosu var. O açıdan tabiieksikliklerimizi değerlendireceğiz” Oyuncularının gerçekperformansının çok gerisinde bir maç oynadığını ifade eden Ataman, “Bugün,Aslında hiç oynamaması gereken Furkan Aldemir’ in iki hafta kesin istirahatetmesi gerekiyor. Ama Nathan Jawai’nin yokluğunda mecburen Linel’i oynattık.Onun dışındaki sahada en iyi mücadele eden ve kendi seviyesine çıkan tekoyuncumuz Furkan Aldemir’di. Sakat sakat oynamasına rağmen. Diğer oyuncularımızise kendi seviyelerinin yüzde 10’unu bile sahaya yansıtamadılar. Bununla ilgiligerekli tedbirleri alacağız.” Dedi. 

MAĞLUBİYETE ALIŞIK DEĞİLİZ
Galatasaray Baş Antrenörü Ergin Ataman, takımının kadrosununçok geniş olduğunu belirterek, “Kadromuz çok geniş. Ama hiçbir oyuncudanistediğimiz verimiz alamadık. Özellikle bazı oyuncularımızın yorgun olduğunudüşünebiliriz ama Perşembe akşamı az oynayan ya da hiç oynamayanoyuncularımızın bugün daha hazır olmalarını beklerdik. Ama Lig bu, Lig’te butip mağlubiyete biz alışık değiliz. Yaklaşık bir senedir böyle bir mağlubiyethiç almamıştık. İlk kez aldık. Gerekli tedbirleri alacağız” dedi. 

ATAMAN’DAN OLAY ÇIKARAN GALATASARAY TARAFTARINA SERTTEPKİ
Galatasaray Baş Antrenörü Ergin Ataman karşılaşmada sahayapatlayıcı madde atan ve gerginlik çıkaran Galatasaray taraftarlarına sert tepkigösterdi. “Böyle taraftar maça gelmesin” diyen Ataman, “İster Galatasaraytaraftarı olsun, ister diğer takım taraftarı olsun, bu tarz taraftarlarınmaçlara gelmesini istemiyorum. Yani buraya gelip de rakip takımın bencininüzerine birtakım çata patlar atmak, onları taciz etmek Galatasaray taraftarınayakışmadı. Bugün burada bu olayları yaratan Galatasaray taraftarlarınıkınıyorum ve tekrar söylüyorum; basketbol maçlarına gelmeyin. Spor sahalarınıspor yapmak ve insanların zevkle spor izlemeleri içindir. Siz burayı bir teröralanına çeviremezsiniz. Buna hakkınız yok. Oradaki Antrenörler ve sporcularınhepsi bizim kardeşimiz. Olayları yaratan Galatasaray taraftarlarını kınıyorum.İstediğim de şu: gerçek Galatasaray taraftarları bunları kendi aralarınaalmasınlar. Maçlara getirmesinler. Ancak bu şekilde temizlenir bunlar. Yoksapolisiye tedbirlerle de olmuyor. O açıdan üzüldüm” şeklinde tepkisini gösterdi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Kutlamalar Futbol Turnuvası ile Başladı

Kuzey Ege Spor Oyunları 20 Mayıs’ta Aliağa’da Başlıyor

İlk düdük çaldı

Hedef 3’te 3

Bizim Nyad Bengisu

İzmirli Furkan’dan Yüzmede Türkiye Derecesi

Arşiv