Sonbaha= Üst Solunum Yolu Enfeksiyonları

  • 0
  • 1.258
Yazı Boyutu:


Ege Üniversitesi Sağlık,Kültür ve Spor Daire Başkanlığı (MEDİKO) iç hastalıkları uzmanı Dr. FeritÇelik, sonbahardaki üst solunum yolu enfeksiyonları hakkında bilgi verdi.         

Dr. Çelik, sonbaharın gelip havaların soğumasıyla birlikte Üst Solunum YoluEnfeksiyonu’nun (ÜSYE) artış görülür dedi. “Vatandaşların ve özellikle yurttakalan öğrencilerin bu konuda dikkatli olmaları gerekir” diyen Dr. Çelik, “Ekimayı başlangıç itibariyle Ege Üniversitesi Kampus Polikinliği İç HastalıklarıBirimi’ne başvuran hastaların yüzde elli’ye yakınını Üst Solunum YoluEnfeksiyonu oluşturmaktadır” diye ekledi.        
 
Dr. Ferit Çelik, her mevsim görülen bir hastalık olmakla birlikte, sonbahar vekış aylarında ciddi artış yaşandığına parmak bastı. Nedenlerinin ise; kışaylarında mikroorganizmaların görülme sıklığındaki artış, kapalı alanlarda uzunsüre kalınması, kapalı alanların yeterince havalandırılmaması ve sigara dumanıolduğuna dikkat çekti.                
Hastalık belirtileri olarak burun akıntısı-dolgunluk hissi, ateş, öksürük-hapşırma, baş ağrısı, geniz akıntısı, boğazda yana-ağrı, bazen gözlerindalması, gözlerde sulanma, çapaklanma, adele ağrıları, halsizlik, iştahsızlıkolduğunu belirtti. Hastalığın en çok yayıldığı yerlerin kapalı alanlar olduğuna vurgu yapan Dr.Çelik, en önemli bulaşma yollarının el sıkışma, öpüşme gibi doğrudan temaslarınolduğuna değindi.Sağlıklıbeslenme, uyku düzeni ve doğru kıyafet seçiminin hastalıktan korunmada önemlibir rol oynadığını söyledi.  Özellikle bu hastalığa karşı sigara gibi zararlıalışkanlıklardan uzak durulması gerektiğini, kapalı alanların ise havalandırılmasını önerdi.        
 
Son olarak  Dr. Çelik grip salgınından korunmak  için mevsim başındagrip aşısı olunması gerektiğini söyledi .
Esma Özbaysal – Tanju Güler – Ozan Bekiroğlu   İZMİR(EGEAJANS)   

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Medical Point, çocuk sesleriyle şenlendi!

Rakiplerini geride bıraktı!

Araç tercihi çevreden yana

Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası

Karın ağrısıyla gitti, yumurtalığında tümör ortaya çıktı

Geçmeyen alerjiye endoskopik çözüm

Arşiv