Stat için “en doğru yer Örnekköy”

  • 0
  • 1.105
Stat için “en doğru yer Örnekköy”
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Karşıyaka BelediyeBaşkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Yalı’dayapılması düşünülen yeni stadyum projesinin UEFA ve FİFA kriterlerineuymadığını söyledi. Başkan Akpınar “Zamanında Ali Sami Yen için gösterilenhassasiyeti, Karşıyaka için de bekliyoruz. Halk için yapılan hizmetler,siyasete alet edilmemeli. En doğru yer Örnekköy” dedi.

 

 

“KENTİ DOĞRUPLANLAYACAĞIZ”

Belediye meclis toplantısında konuşan Başkan Akpınar, statyapmak kadar, kentin geleceğini iyi planlama görevlerinin de olduğunubelirterek “Karşıyaka’nın geleceğini iyi planlayacağız ve geçmişte yapılan‘kentsel hataları’ tekrarlamayacağız. Yeni stat konusu, bu yaklaşımımız içinbir dönüm noktasıdır. Örnekköy’ü sporun merkezi haline getirerek geleceğe ışıktutacağız. Karşıyaka’yı gelecekte daha modern, yaşanabilir ve konforlu bir kenthaline getirebilmek için en doğru seçeneğin bu olduğuna inanıyoruz” dedi.

 

NEDEN YALI’DAOLMAMALI?

Karşıyaka sahilindeki eski stadın yenilenerek 15 bin seyircikapasiteli stadyuma dönüştürülmesinin doğru bir yaklaşım olmadığını belirtenBaşkan Akpınar “Yalı’nın, mevcut planlarda tanımlı olan saha ölçüleriprofesyonel maçların yapılması için uygun değil. İhale sürecinde inşaatmevzuatına uyulmadı. Konut alanına denk gelen bölge 15 bin kişilik birstadyumun yükünü kaldıramaz. Stat halkın kullanımına açık bırakılmalı.Yalı’daki stat TFF, UEFA ve FİFA’nın güvenlik kriterlerine uymuyor. Her 7kişiye bir otopark ve giriş çıkışlarda, rakip ile ev sahibi takımınkarşılaşmaması şartı bile sağlanamıyor” diye konuştu.

 

“ÖRNEKKÖY SPOR ÜSSÜOLACAK”

Örnekköy’de, tamamı Büyükşehir Belediyesi’ne ait, 53 binmetrekarelik arazi üzerinde yapmayı düşündükleri stat projesinin önünde teknikve fiziki bir engel olmadığını belirten Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar “Üstükapanabilir, en az 16 bin kişilik bir stadyum, yüzme havuzu ve 3 bin araçlıkotopark ile kulübe gelir getirecek mağazaları kentimize ve Karşıyaka SporKulübümüze kazandırmak istiyoruz. Örnekköy’deki stat alanımız; merkeze sadece10 dakika, otoban girişine ise 2 dakika uzaklıkta. Tenis kortları, yapımı sürenspor salonu, yüzme havuzu, ARKAS yüzme havuzu ve hemen üstünde de kamp içinYamanlar Gençlik Merkezi ile tam bir spor üssü yaratacağız” dedi.

 

“BAŞBAKANLA AYNIDÜŞÜNCEDEYİZ”

Son yıllarda Gençlik Spor Genel Müdürlüğü’nün de kent içindekalan statları elverişli bölgelere taşıdığını kaydeden Akpınar “Antalya,Kayseri, Akhisar, Bursa ve Ali Sami Yen statları buna örnektir. Yerelyöneticilerin asli görevlerinden bir tanesi de kentin geleceğini korumak vekurtarmaktır. Ali Sami Yen Stadı’nın yenilenme sürecinde, o dönem İstanbulBüyükşehir Belediye Başkanı olan, Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan dakent içinde kalan bir stadın kapasite artışına karşı çıkmış, bu yönde demeçlervermişti. Aynı hassasiyetin Yalı stadı için de gösterilmesini istiyoruz. Halkiçin yapılan hizmetler siyasete alet edilmemeli” diye konuştu.


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Şampiyonluk bekliyoruz

3 Türkiye Şampiyonluğu

17. Yarımada Spor Oyunları ve Çeşme Yarı Maratonu başlıyor!

İzmir futboluna ‘bilimsel’ analiz

Ege’nin iki yakasını bir daha buluşturacak

Denizde Ekonomi rüzgarı

Arşiv