'Şu Çılgın Türkler', ayakta alkışlandı

  • 0
  • 587
'Şu Çılgın Türkler', ayakta alkışlandı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Çeşme Belediyesi'nin Cumhuriyet Bayramı kutlamalarıkapsamında sanatseverlerle buluşturduğu 'Şu Çılgın Türkler' adlı oyun,seyirciden 'tam not' aldı, ayakta alkışlandı

Çeşme Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarıkapsamında Turgut Özakman'ın aynı ismi taşıyan eserinden tiyatroya uyarlanan"Şu Çılgın Türkler" adlı tiyatro oyununu, Çakabey Kültür Merkezi'nde ücretsizolarak tiyatro severlerle buluşturdu. Samsun Sanat Tiyatrosu oyuncularınınsergilediği iki perdeden oluşan oyun, Türk milli mücadelesinin 'kader anı'olarak nitelendirilebilecek birçok kesiti, zaman örgüsüne bağlı kalarak sahneyetaşıdı. Aynı sahnede iki kez perde açan oyunu, yaklaşık 600 kadar sanatseversoluksuz izledi.

Sonraki nesillere de aktarılmalı

Kurtuluş Savaşı'nın farklı yön ve anlarını yansıtan, Türkkurtuluş mücadelesinin haklılığını bir kez daha gözler önüne seren oyun, oyuncukadrosu ve oyuncuların başarılı performanslarıyla kuvvetli içeriğinin yanı sırazengin bir yapım olarak da Çeşmeli sanatseverin beğenisini kazandı. Seyirciden'tam not' alan oyun, dakikalarca ayakta alkışlandı. Kurtuluş mücadelesini kuşaktankuşağa aktarılmasının önemini vurgulayan Çeşme Belediye Başkanı MuhittinDalgıç, "Ulusumuzun diriliş öyküsünü, sonraki nesillerin de bilmesi içinçalışıyoruz" dedi.


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çekirdekten Ormana

Yeni Türkü fırtınası

Ali Ekber Çiçek, Ege'de anıldı

Dostluk Kazansın gün sayıyor

Okumaktan ve yazmaktan vazgeçmeyin

Genç sanatçıdan keman resitali

Arşiv