Sualtında Halk Sağlığı Haftası Kutlaması

03-09 Eylül Halk Sağlığı Haftası etkinlikleri kapsamında İzmir ‘in Karaburun İlçesinde deniz altında Halk Sağlığı Haftası kutlandı.

  • 0
  • 1.213
Sualtında Halk Sağlığı Haftası Kutlaması
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. M. Emre Erkuş, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Ali Emre Çetinkol ve bir grup sağlık çalışanı Türkiye sayılı dalış merkezlerinden birisi olan İzmir Karaburun Dalış Merkezi’nin profesyonel dalgıç ekibiyle denizin altına tüplü dalış gerçekleştirdi. Suyun altında İzmir İl Sağlık Müdürlüğü ve“ Sağlıklı Beslen Sağlıklı Yaşa”, “ Obeziteye Dikkat!” ve “ Yaşamına Hareket Kat ”afişlerini açarak sağlıkla ilgili mesajlar verildi.

İzmir İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. M. Emre Erkuş dalış etkinliğinin ardından yaptığı açıklamada; toplum düzeyinde sağlığı korumaya, iyileştirmeye ve geliştirmeye yönelik sağlık hizmetlerini kapsayan halk sağlığının her yıl 03-09 Eylül haftasında kutlandığını belirtti.Halk sağlığının ve koruyucu sağlık hizmetlerinin önemine ve bu alanda yapılan çalışmalara dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla dalış etkinliğini düzenlediklerini kaydetti.

Kuruluşlarımızla toplum sağlığını korumak ve geliştirmek için çalışıyoruz.

Doç. Dr. M. Emre Erkuş konuşmasına şöyle devam etti: “İzmir İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı ve bağlı kuruluşlarımızla toplum sağlığını korumak ve geliştirmek için çalışıyoruz. Özellikle, hem yeni doğanlar hem de yetişkinler için çeşitli genetik hastalıklara karşı çok sayıda tarama programı yürütülmekte olup vatandaşımızın en yakınında olan aile hekimlerimizle, bulaşıcı hastalıklara karşı yürütülen bağışıklama, aşı uygulamaları, obeziteyle, bağımlılıkla mücadele, ruh sağlığı hizmetleriyle bu hizmeti vermeye çalışıyoruz. “

Hafta boyunca pek çok ilçede farklı etkinlikler düzenlendi.

Halk Sağlığı Haftası boyunca pek çok ilçede farklı etkinlikler düzenlendiğini hatırlatan Doç. Dr. M. Emre Erkuş “ meydanlarda açılan stantlarımızda boy kilo, kan şekeri, tansiyon ve karbonmonoksit ölçümleri yapılmış, bunun yanında obezite, sağlıklı beslenme, tütün ve madde bağımlılığı, kanser taramaları ve sağlıklı hayat merkezleri ile ilgili halka bilgi verilmiştir. Ayrıca #BağımlılığaDeğilHayataSarıl sloganıyla AMATEM'de tedavi görmekte olan kişilerle Sanat Terapisi gerçekleştirilmiştir” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Medical Point, çocuk sesleriyle şenlendi!

Rakiplerini geride bıraktı!

Araç tercihi çevreden yana

Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası

Karın ağrısıyla gitti, yumurtalığında tümör ortaya çıktı

Geçmeyen alerjiye endoskopik çözüm

Arşiv