SÜPER ÇOCUKLARDAN BAŞKAN GÖNENǒE TEŞEKKÜR ZİYARETİ

  • 0
  • 628
SÜPER ÇOCUKLARDAN BAŞKAN GÖNENǒE TEŞEKKÜR ZİYARETİ
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Milli Eğitim Bakanlığınca yapılan IQ testinde başarılı olan 5 Bergamalı öğrenci, velileri ile birlikte Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç’e katkılarından dolayı teşekkür ziyareti gerçekleştirdi.

22 Mart 2015’te gerçekleşen ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın ilk defa merkezi usulle açmış olduğu bilim ve sanat merkezleri öğrenci seçme sınavına ülke genelinde 228.152 öğrenci katıldı. Üstün yetenekli çocukların seçildiği sınava Bergama’dan da birçok öğrenci katılıp başarılı oldu. İkinci aşamada yapılan IQ testinden ise 6 Bergamalı çocuk başarılı oldu ve Konak Bilim ve Sanat Merkezi’nde öğrenim görmeye hak kazandı. Türkiye ortalamasında ilk 800’e giren öğrenciler bu okulda her hafta 3-4 saat özel eğitim görmeleri gerekince, çocuklarının başarısı ile gururlanan veliler, 110 km olan İzmir’e her hafta nasıl götürüp, getirecekleri konusunda kaygı yaşadılar. Anne ve babaların çalışan kişiler olması nedeniyle gidiş geliş servislerine Bergama Belediyesi destek oldu.  Yapılan destekten dolayı mutlu olan aileler, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç’i makamında ziyaret ederek teşekkür ettiler.

Ziyarete Bergamalı öğrenciler Elif Yüksel, Ahmet Enes Seyrekbastı, Berkay Koç, Ahmet Hamit Uşaklı, Kamer Akdemir ile veliler Cüneyt Seyrekbastı, Fulya Seyrekbastı, Arzu Koç, Çiğdem Yüksel, Melek Akdemir ve Erkan Uşaklı katıldılar. Yapılan ziyaretten memnun olan Başkan Gönenç öğrencilere hediyeler verdi, veliler ile kısa bir görüşme gerçekleştirdi.

BAŞARILARINI ÇOK ÖNEMSİYORUM
Veliler ve öğrencilerle sohbet eden Başkan Gönenç; “Gösterdiğiniz başarıyı çok önemsiyorum. Beni ziyarete gelmenizden dolayı da çok mutlu oldum. Umarım sizleri ileride bilim adamı, sanat insanı, akademisyen gibi ilçesine katkı yapan kişiler olarak görürüz. Başarınızdan dolayı sizleri kutluyorum” dedi.

Başkan Gönenç’i bir buket çiçek götürerek ziyaret eden aileler adına görüşme sonrası bilgi veren veli Cüneyt Seyrekbastı; “Bergama’da ikamet eden 6 öğrencimiz merkezi İzmir Konak’ta bulunan BİSEM’İN (Bilim ve Sanat Merkezi) düzenlediği iki aşamalı sınavı geçerek eğitime başladılar. Öğrencilerimizin yaşlarının küçük olması ve İzmir’e gidip gelmekte sıkıntı yaşamaları nedeniyle öğrenci ve veliler olarak Belediye Başkanımızdan bizlere yardımcı olmaları noktasında görüşme yapmıştık. Kendisi sağ olsun çocuklarımızın İzmir’e gidip gelmeleri için bir araç tahsis etti. Bizde öğrenci ve veliler olarak Bergama Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Gönenç’e teşekkür ziyaretinde bulunduk. Başkanımız da bizleri makamında ağırladı ve öğrencilerimize çeşitli hediyeler verdi. Katkılarından dolayı İlçe Kaymakamımıza ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze de ziyaret gerçekleştirip onlara da teşekkürlerimizi ileteceğiz.” dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmir’in planlamasını İzmirli mimarlar yapacak

Urla’da Enginar bereketi

ESHOT’ta görev değişimi

Çiğli’de Coşkulu 1 Mayıs Kutlaması

1 Mayıs'ta çalışanlarıyla bir araya geldi

Emeğin gücüyle geleceği inşa edeceğiz!

Arşiv