Sütün başkenti 2. kez İzmir

  • 0
  • 742
Yazı Boyutu:

20-21 Mayıs 2013 tarihleri arasında Swissotel Grand Efes’te düzenlenen 2. Ulusal Süt Zirvesi’nin ikinci gününde komitelerin sonuç bildirgeleri açıklandı.
 
4 tema altında oluşturulan komitelerin bir gün önce yaptıkları toplantıda masaya yatırılan sorunlar, çözüm önerileri ile beraber komite başkanları tarafından sunuldu ve ardından soru-cevaplar kısmına geçildi.
İlk açıklamayı yapan Çiftlik Yönetimi, Hayvan Sağlığı ve Refahı Komitesi Başkanı Prof. Dr. Muhittin Özder, çalıştaylarında hayvan yetiştirme, hayvan ıslahı, hayvan besleme, hayvan refahı, hayvancılıkta mekanizasyon, hayvan barınakları ve çevre konuları işlediklerini dile getirdi. Kaliteli Süt Üretimi ve İşleme Teknolojileri Komitesi’nin başkanlığını yapan Prof. Dr. Nevzat Artık ise komite olarak sütlerde veteriner ilaç kalıntılarının bulunması, veteriner ilaçların imha prosedürünün çiftlik bazında bulunmaması gibi sorunlara değindiklerini ve çözüm önerileri oluşturduklarını söyledi.
Beslenme ve Tüketim Komitesi Başkanı Prof. Dr. Tanju Besler, “Mevzuatın dışında süte uygulanan taklit ve tağşiş dediğimiz uygun olmayan birtakım uygulamalar var, onların üzerinde de durduk. ‘Sağlıklı beslenmede süt ve ürünlerinin tüketiminin yeri ne olmalıdır?’ sorusunu vurguladık. Geleneksel süt ürünlerinin tüketiminin artırılması hususlarını tek tek değerlendirdik” dedi.
 
Süt Politikası ve Ekonomisi Komitesi Başkanı Doç. Dr. Ayşe Uzmay da komite katılımcıların sorularda sorduklarını, süt sanayiye yönelik sorunların en başında fiyat istikrarsızlığı cevabını aldıklarını vurguladı. Sonuç bildirgelerinin açıklanmasının ardından dünya ve Türkiye süt sektör istatistikleri açıklandı. Katılımcı ve destekçilere plaket verildi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sibel Zorlu, güven tazeledi

Ambalajlı ihracata ödül

2024 hedefi 1 milyar dolar

Azerbaycan’dan İzmir Zirvesi

Singapur üzerinden Asya Pasifik pazarında büyüyecek

Bedavaya versekte alan yok

Arşiv