Taçsız Kral unutulmadı

  • 0
  • 973
Taçsız Kral unutulmadı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Futbol kariyerine İzmir'in köklü takımlarındanDamlacıkspor'da başlayan, ardından Galatasaray ve Milli Takım’dakibaşarılarıyla adını Türk futbol tarihine altın harflerle yazdıran, futbolunTaçsız Kral’ı Metin Oktay ölümünün 13. yılında Konak Belediyesi’nce düzenleneniki ayrı etkinlikle anıldı.

13 Eylül 1991'de, Boğaziçi Köprüsü çıkışında geçirdiğitrafik kazası sonucu hayatını kaybeden efsane futbolcu Metin Oktay içindüzenlenen anma etkinliklerinin ilki Prof Dr. Türkan Saylan Alsancak KültürMerkezi’nde yapıldı. Gazeteci-Yazar Hakan Dilek’in, Metin Oktay’ın hiçbir yerdeyayınlanmayan çok özel fotoğraflarından oluşan sergisinin açılışıyla başlayanetkinlikte duygu dolu anlar yaşandı. Hakan Dilek’in fotoğraflar eşliğindeanlattığı anılar etkinliğe katılanları geçmiş yıllara götürdü.

DOSTLARI KRAL’I ANLATTI

Taçsız Kral için düzenlenen ikinci anma etkinliği ise MetinOktay’ın Konak Belediyesi’ne ait İzmir Mask Müzesi’nde sergilenen maskı başındayapıldı. Etkinliğe Taçsız Kral'ın yakın dostlarının yanı sıra futbola başladığıkulüp olan Damlacık Spor Kulübü'nün Başkanı Ahmet Naci Yıldız, İzmirGalatasaray Tek Yumruk Grubu, Damlacık semti Namık Kemal Mahalle Muhtarıİbrahim Cebeci, Damlacık Platformu temsilcileri Fehmi Yaşoğlu, Yılmaz Gökçinile İzmir’i Sevenler Platformu Başkanı Sancar Maruflu, gazeteci Okan Yüksel,eski futbolculardan Bülent Buda, Nevzat Güzelırmak, Gürsel Boliç, AyhanElmastaşoğlu ve Hakan Dilek katıldı.

MASKI BAŞINDA ANILDI

Saygı duruşuyla başlayan etkinlikte, konuklar Taçsız KralMetin Oktay’la yaşadıkları anıları paylaşma fırsatı buldu. Duygusal anlarınyaşandığı anma töreninde söz alan Sancar Maruflu, “Metin Oktay futbolda,barışı, sevgiyi ve hoşgörüyü isteyen birisiydi. Çok efendi, centilmen ve bir okadar da okumayı severdi. Türkiye ve İzmir için büyük bir değerdi” dedi.Etkinlikte Metin Oktay için hazırlanan kısa film de gün boyu ziyaretçilerinilgisine sunuldu.

 


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Kuzey Ege Spor Oyunları 20 Mayıs’ta Aliağa’da Başlıyor

İlk düdük çaldı

Hedef 3’te 3

Bizim Nyad Bengisu

İzmirli Furkan’dan Yüzmede Türkiye Derecesi

Yarımada Spor Oyunları’nda ödüller sahiplerini buldu

Arşiv