Tanburi Cemil Bey’e mektuplar

  • 0
  • 1.378
Yazı Boyutu:

Etkinliklerininbir bölümü yaşadığımız büyük acı nedeni ile iptal edilen MÜZİKSEV Türk MüziğiGünleri 29 Mayıs’ta sıradışı bir konserle sona erecek. Piyanist NihatDemirkol’un “Tanburi Cemil Bey’e Mektuplar” konseri dinleyenleri piyanoeşliğinde nostaljik bir o kadar da romantik bir müzikal yolculuğa çıkaracak.

Bestecive “Tanbur,Klâsik Kemençe, Lavta, Çöğür, Viyolonsel, Ud, Keman gibi mızraplı veyaylı sazlar”ın, deha mertebesindeki icracısı Cemil Bey, Yaylı Tanbur’un damucididir. Tek başına halka açık konser veren ilk Türk Mûsikîsi sanatkârıolmasının yanı sıra, taksim besteciliği geleneğini de başlatan kişidir. Hiçbirsaz eserini iki kere aynı şekilde çalmadığı rivayet olunan “nev’i şahsınamünhasır bir virtüöz”dür. Türk Müziğininen usta piyanistlerinden Nihat Demirkol gecede, Hicazkârdan Sultaniyegâh’a,usta bestekârlarının seçkin eserlerinden örnekler sunacak.

29Mayıs Perşembe akşamı 20.30’da MUZİKSEV konser salonunda yapılacak konseriizlemek için 463 03 00 numaralı telefondan yer ayırtmak yeterli olacak.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Cumhuriyet Kültürünün 100 Yılı

Çekirdekten Ormana

Yeni Türkü fırtınası

Ali Ekber Çiçek, Ege'de anıldı

Dostluk Kazansın gün sayıyor

Okumaktan ve yazmaktan vazgeçmeyin

Arşiv