Tanık, spor alanında getirilen kısıtlamalara tepki gösterdi

  • 0
  • 914
Yazı Boyutu:

Konak Belediyesi Altınordu Spor Kulübü Çankaya Belediyesi’nin misafiri oldu. İzmirli sporcuları ağırlayan Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, bütünşehir yasasıyla birlikte belediyelerin amatör spor kulüplerine verdiği desteğin kısıtlanmasına tepki göstererek Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan’a bu konuda destek verdi.  
 
Hentbol Ligi’nde Play Off karşılaşmaları için Ankara’da bulunan İzmir Konak Belediyesi Altınordu Spor Kulübü Erkek ve Kadın Hentbol takımları Konak Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık’ı ziyaret ederek Ankara’da bulundukları dönemde kendilerine destek olduğu için Başkan Tanık’a teşekkür etti.
 
Genç sporculara yükseldikleri ligde başarı dileklerini sunan Tanık, belediyelerin spor kulüplerine desteğinin önünü kesen yasal düzenlemeler hakkında eleştirilerde bulunarak yasanın, amatör spor ve sporcuları baltalayacağını kaydetti.  
Konak Belediyesi’nin İzmir’in spor tarihinde yer tutan takımlarına destek vermesini takdir ettiğini belirten Tanık, Konak Belediye Spor Kulübü’nün de başarılarını yakından izlediğini söyleyerek başarılarının devamını diledi. Tanık, “Bütünşehir yasasıyla ilçe belediyelerin amatör spor kulüplerine aktarabildiği nakdi yardım payının vergi gelirlerinin binde yedisi ile kısıtlanmış olması amatör spor ve sporculara büyük bir darbedir. Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan’ın bu konudaki eleştirilerine katılıyor ve destekliyorum. Bu düzenlemenin değiştirilerek amatör sporu destekleme konusunda belediyelerin kendi bütçe olanakları çerçevesinde kendilerinin karar verecekleri, daha geniş bir aralıkta yasal düzenleme yapılmalı” diye konuştu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmir futboluna ‘bilimsel’ analiz

Ege’nin iki yakasını bir daha buluşturacak

Denizde Ekonomi rüzgarı

Şampiyonluk mücadelesi veren Karşıyaka’ya destek

Sporda Bayraklı farkı!

Medical Point Run, çocuklar için koştu!

Arşiv