Tarihi Agora’da büyülü gece

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı’nın (İKSEV), İzmir İtalya Konsolosluğu işbirliği ile düzenlediği “la Cantiga De La Serena” konseri, kendilerini coşkuyla alkışlayan dinleyicilerine büyülü bir müzik gecesi yaşattı.

  • 0
  • 282
Tarihi Agora’da büyülü gece
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

36. Uluslararası İzmir Festivali’nde dün gece tarihi İzmir Agorası’nda bulunanlar kendilerini ayrıcalıklı hissetti. İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı’nın (İKSEV), İzmir İtalya Konsolosluğu işbirliği ile düzenlediği “la Cantiga De La Serena” konseri, kendilerini coşkuyla alkışlayan dinleyicilerine büyülü bir müzik gecesi yaşattı. Fabrizio Piepoli’nin hemen hemen her tonda rahatlıkla kullandığı sesi, şaşırtıcı gitar ve def virtüözlüğü, Giorgia Santoro’nun kendine özgü dansları ve flüt ustalığı, Adolfo La Volpe’nin sakin, ölçülü ve bilge eşliği kökleri yedinci yüzyıla kadar uzanan, Akdeniz çevresinin kadim Yahudi melodilerini, sıcak ve yumuşak İtalyan yorumlarıyla Festival’e taşıdı. Üç kişinin sahnede neredeyse bir orkestra zenginliğinde sunduğu konserin bitmesini istemeyen dinleyiciler sanatçıları tekrar tekrar sahneye çağırdı.

Konser öncesinde İKSEV Yönetim Kurulu Başkanı Filiz Eczacıbaşı Sarper, uzun yıllardır işbirliği içinde çok değerli ve başarılı kültür ve sanat etkinlikleri gerçekleştirdikleri İzmir İtalya Konsolosu Sayın Valerio Giorgio’ya teşekkür plaketini sundu.

36. Uluslararası İzmir Festivali, 15 Haziran 2023 Perşembe akşamı AASSM Büyük Salonda İnstitut français Türkiye- İzmir işbirliği ile gerçekleşecek “Lachrimae Lyrae - Tears Of Exile - Sürgünün Göz Yaşları) konseriyle devam edecek.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Genç sanatçıdan keman resitali

Alice’den esinlendi

Doğa Kent Sanat Karma Sergisi Çetin Emeç'de

ASEV'den ‘Solistler Geçidi’

Sanayiden Sanata

Lise öğrencilerinden ingilizce müzikaller

Arşiv