Tartan’dan eğitim seferberliği

  • 0
  • 653
Yazı Boyutu:

Eğitim alanında ilçe belediyeler arasında Türkiye’de büyükyatırımı gerçekleştiren, akademisyen kimliğiyle de üniversite öğrencilerininilgi odağı olan Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Gediz ÜniversitesiRektörü Prof.Dr. Seyfullah Çevik’i ziyaret etti.

Sipahi Eğitim Sağlık ve Spor Vakfı tarafından kurulan ve2009 yılında eğitim hayatına başlayan Gediz Üniversitesi ve projeler hakkındaRektör Çevik’ten bilgi alan Başkan Tartan, şunları söyledi: “Bir dünyaüniversitesini ziyaret etmekten onur duyuyorum. Genç ama İzmir’in ‘üniversitekenti’ kimliğine büyük katkı koyan ve 50’yi aşkın ülkeden öğrencisiyle İzmir’intanıtımını uluslararası boyutta gerçekleştiren bir eğitim kurumu. Prof.Dr.Seyfullah Çevik, benim de eğitim geçmişimde önemli bir yere sahip. Her zamanortak projelere ve işbirliğine açığız. Burada geleceğin belediye başkanlarının,bakanlarının yetişeceğine inanıyorum. Ki bu da ülkemiz adına önemli bir lobidemektir.”

Gediz Üniversitesi Rektörü Seyfullah Çevik, Konak Belediye Başkanı Dr. HakanTartan’ı konuk etmekten mutluluk duyduğunu belirterek, “52 ülkeden 300’e yakınöğrencimiz var. Bu yıl hedefimiz 75 ülkeden 500 öğrenci. Yakın bir gelecekte100’den fazla ülkeden 1000’i aşkın öğrenci burada öğrenim görecek. Renkliöğrencilerimizi renkli şehrimizle bütünleştireceğiz. Konak Belediye BaşkanımızDr. Hakan Tartan’la çok güzel hizmetleri birlikte yürüteceğiz” şeklindekonuştu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Egeli genç gazeteciler kariyer etkinliğinde

Eğitim’de Alternatif Yolculuğa Devam

Buca'dan üreticiye fidan desteği

Vefatının 23. Yıldönümünde anlamlı tören

Vali Elban’dan İzmir Ekonomi’ye ziyaret

Son 30 gün önerileri

Arşiv