Teknik Tekstil Mükemmeliyet Merkezi Fizibilite Etüdü

  • 0
  • 949
Yazı Boyutu:

Tekstil sektörünün teknik tekstil alanında rekabet gücünün artırılması amacıyla İzmir Kalkınma Ajansı’nın desteği ile Ege İhracatçı Birlikleri koordinatörlüğünde yürütülen “Teknik Tekstil Mükemmeliyet Merkezi Fizibilite Etüdü” projesi kapsamında sektörün önde gelen firma temsilcilerinin katılımıyla bir çalıştay düzenlendi. Değer zinciri analizi çalışmasının çıktılarının da aktarıldığı toplantıda, kurulması planlanan merkeze ilişkin özel sektör temsilcilerinin görüşleri alındı. Firma ziyareti çıktılarının değerlendirilmesi, SWOT analizi çalışması ve mükemmeliyet merkezi için öncelikli alanların belirlenmesi için grup çalışması yapıldığı çalıştay kapsamında güzel sonuçlara ulaşılması bekleniyor.
 
Çalıştay kapsamında görüşlerini ifade eden Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Ünlütürk, “Sektörün ortak ihtiyaçlarına yönelik Ar-Ge çalışmalarının yapılabileceği, know-how üretme konusunda etkili bir şekilde çalışabilecek ve bunlara ek olarak üniversite-sanayi işbirliğini fiiliyata aktarabilecek bir merkezin kurulması büyük önem taşımaktadır.  Kurulması planlanan merkez, firmaların bireysel çabalarıyla yürüttükleri Ar-Ge çalışmalarının da sürdürülebilir bir boyuta taşınmasını ve sektörün sahip olduğu Ar-Ge kapasitesinin artırılmasını sağlayacaktır” şeklinde konuştu. 
 
Ünlütürk konuşmasına şöyle devam etti, “Dokuz Eylül Üniversitesi Tekstil Mühendisliği ve İşletme Bölümleri ile birlikte Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği tarafından yürütülen çalışma kapsamında teknik tekstil sektöründe faaliyet gösteren 28 firmamız birebir ziyaret edildi. Gerçekleştirilen görüşmeler ve bu görüşmelerden elde edilen bilginin derlenmesiyle firmalarımızın ve teknik tekstil sektörünün ihtiyaçları belirlenmeye çalışıldı. Bu bilgiler bizim için çok önemli çünkü merkezin fizibilitesi için kritik bir girdi sağlamaktadır. Düzenlenen bu çalıştayda ise hem bugüne kadar yaptığımız analizlerin sonuçları özel sektör temsilcilerimize aktarıldı, hem de merkezin üstleneceği işlevler konusunda onların görüşleri alındı. Böylelikle merkezin kurulması sürecinde yolumuza daha sağlıklı bir şekilde devam edebileceğiz.”
Ünlütürk ayrıca, yapılan analiz çalışmaları ve çalıştay sonuçlarının değerlendirilmesinden sonra önceliklendirilen alanlarda faaliyet göstermesi planlanan mükemmeliyet merkezinin kurulmasına yönelik hazırlanacak fizibilite etüdü ve ayrıntılı bütçelendirmenin tamamlanacağı bilgisini verdi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Egeli yaş meyve sebze ihracatçılarında ödül coşkusu

Aydın Ticaret Borsası Üyelerine, İhracat Yıldızları Ödülü

Folkart, En İyi İşverenleri Listesi’nde

Yapay zekayla gıda kayıplarının önüne geçecek

Kirazdaki ihracat hedefi 300 milyon dolara yükseldi

Sibel Zorlu, güven tazeledi

Arşiv