Tekvandoda hedef Avrupa şampiyonluğu

  • 0
  • 1.049
Yazı Boyutu:

Bornova Belediyespor Kulübü bünyesinde aldıkları şampiyonluklarla ilçenin gururu olan tekvandocular uluslararası müsabakaların da aranan isimleri oldu. Türkiye Tekvando Federasyonu’nun Alanya’da düzenlediği turnuvada Ümitler Türkiye Şampiyonu olan 20 yaşındaki Berkin Nalçacı, 2013 German Open Turnuvası’na da Milli Takım sporcusu olarak katıldı. Nalçacı şimdi de gözünü Avrupa şampiyonluğuna dikti
 
Tekvandoya küçük yaşlarda Bornova Belediyespor Kulübü’nde başlayan 20 yaşındaki Berkin Nalçacı, başarılarıyla ilçenin gururu oluyor. ‘Siyah kuşak’ ve ‘ikinci dan’ sahibi Berkin Nalçacı, kazandığı şimpiyonluklar ve katıldığı turnuvarlarla Bornova Belediyesi’nin spora verdiği desteklerin ne kadar önemli olduğunu ortaya koyuyor.
 
Adnan Menderes Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Bölümü öğrencisi Berkin Nalçacı, 2002 yılında Bornova Belediyespor’da başladığı 11 yıllık tekvando hayatına onlarca madalya ve şampiyonluk kupası sığdırdı. Nalçacı bugüne kadar Kulüpler Türkiye Şampiyonası ikinciliği, İzmir Uluslararası Open Turnuvası ikinciliği, Milli Eğitim Bakanlığı Liselerarası Tekvando Şampiyonası üçüncülüğü gibi pek çok derece elde etti. Nalçacı son olarak Türkiye Tekvando Federasyonu’nun Alanya’da düzenlediği Ümitler Türkiye Şampiyonası’nda şampiyon oldu. Bu başarının ardından Milli Takım Kampı’na çağrılan Nalçacı, bir aylık çalışmanın ardından Almanya’nın Hamburg Kenti’nde düzenlenen 2013 German Open Turnuvası’na Milli Takım’la birlikte katıldı. Nalçacı şimdi de 12 Nisan 2013’te Moldova’da düzenlenecek Avrupa Ümitler Tekvando Şampiyonası’na gözünü dikti.
 
Avrupa Şampiyonası’nda en iyi dereceyi elde etmek için vargücüyle çalışacağını söyleyen Nalçacı, “Tekvandoya Bornova Belediyespor’da başladım. 11 yılda çok şey öğrendim. Bornova Belediye Başkanımız Kamil Okyay Sındır ve tüm hocalarıma teşekkür ediyorum” dedi.
 
Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Berkin Nalçacı’nın diğer branşlardaki pek çok sporcu gibi ilçede gurur kaynağı olduğunu belirterek, “Bornova Belediyesi olarak sporun her alanına destek veriyoruz. Hem Bornova Belediyespor Kulübü aracılığıyla binlerce gencimize spor yaptırıyoruz hem de amatör spor kulüplerine destek veriyoruz. Spor kulübümüzün bünyesinde çalışmalarını yapıp dereceler elde eden gençlerimizle de gurur duyuyoruz” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmir futboluna ‘bilimsel’ analiz

Ege’nin iki yakasını bir daha buluşturacak

Denizde Ekonomi rüzgarı

Şampiyonluk mücadelesi veren Karşıyaka’ya destek

Sporda Bayraklı farkı!

Medical Point Run, çocuklar için koştu!

Arşiv