Tersine Dünya yeniden

  • 0
  • 726
Yazı Boyutu:

Karşıyaka Belediye Tiyatrosu “Tersine Dünya” adlı oyunuyeni oyuncularla yeniden sahneye koydu. Ülkemizin en önemli yazarlarından olanOrhan Kemal’in yazıp, Mustafa Gültekin’in uyarlamasını yaptığı oyunu ZekeriyaHocalar yönetiyor. Yaz döneminde Karşıyaka Belediyesi Tiyatrosu’nda kurslarakatılıp başarı sergileyenlerden kurulan ekip, ilk gösterilerinde geçen yılkibaşarıyı aratmadı.  

Karşıyaka Belediye Tiyatrosu,   kadınve erkeklerin rollerini değiştirdiği bir yaşamı anlatan “Tersine Dünya “ adlıoyunu geçtiğimiz yıl sahneye koymuştu. Bir sezon aralıksız sahneye konulan oyunbüyük beğeni toplamıştı. Yeni sezonda iki ayrı oyun sahneye koyan ekip, TersineDünya adlı oyunu da yeni oyuncuları ile tekrar sahnelemeye başladı.  Oyun, Ziya Gökalp Kültür Merkezi’nde ücretsizdavetiyeli olarak sahnelenecek. Geçtiğimiz haftalarda “Çizmeli Kedi” ve “Ahududu”isimli oyunlarını sahneye koyan Karşıyaka Belediye Tiyatrosu, üçüncü oyunu datiyatro severlerle buluşturmuş oldu.

Belediye Tiyatrosu’nun amatör ruhla profesyonel işlereimza attığını belirten Belediye Başkanı Cevat Durak, “Karşıyaka’da sanat heryönüyle gelişiyor. Belediye Tiyatromuz daha önceleri sadece Ziya Gökalp KültürMerkezi’nde oyun sahneleyebiliyordu. Karşıyakamıza kazandırdığımız yenisahneler bu yıl tiyatro severlerle dolacak. Hem oyun adedi artıyor, hem de yenimekanlar izleyicilerle buluşuyor. Herkesi tiyatro izlemeye bekliyoruz“ dedi.   
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çekirdekten Ormana

Yeni Türkü fırtınası

Ali Ekber Çiçek, Ege'de anıldı

Dostluk Kazansın gün sayıyor

Okumaktan ve yazmaktan vazgeçmeyin

Genç sanatçıdan keman resitali

Arşiv