TFL Türkiye'de ilk dünyada 24'ncü

  • 0
  • 876
Yazı Boyutu:

Özel Tevfik Fikret Okulları Fransız Hükümeti tarafından verilen ‘FrancEducation’ Sertifikasını alan ilk Türk okulu oldu. ‘FrancEducation’ bugüne kadar sadece 23 okula verilirken Tevfik Fikret Okulları’da bu sertifikayı almaya layık görülen 24’ncü okul olmayı başardı.
 
Tevfik Fikret öğrencileri iki yıl boyunca uluslararası çeşitli etkinliklere katılırken, öğretmenler yedi tane Fransızca ders kitabı yazdı. Yöneticiler de uluslararası etkinlikler düzenleyerek bu etkinliklerde gençleri bir araya getirdi. Tevfik Fikret Okulları, dünyada Fransızca eğitim veren ilk 24 okul arasına girerek çok çalışmasının ve verdiği büyük emeğin karşılığını aldı.
 
FrancEducation Sertifikasının, Fransızca’nın ikinci dil olarak kusursuz bir şekilde öğretilmesini teşvik etmek amacıyla okullara verildiğini söyleyen İzmir Tevfik Fikret Okulları Genel Müdürü Mehmet Ali Atakan sertifika için sıkı bir denetimden geçtiklerini ifarde etti.
İki yıl once Fransız Hükümeti’nin önerisi üzerine başvurduklarını belirten Atakan, “Fransız Dışişleri Bakanlığı, Fransız Milli Eğitim Bakanlığı, Yurtdışı Fransızca Eğitim Kurumu ve Fransa Eğitim Kurumu temsilcilerinden oluşan komisyonun iki yıl süren ciddi incelemelerine tabi tutulduk. Eğer gerekli kriterleri yerine getirmeyi başarırsanız bu sertifikayı almaya hak kazanıyorsunuz” dedi. Alınan sertifikanın iki yıllık olduğunu da sözlerine ekleyen Tevfik Fikret Okulları Genel Müdürü Mehmet Ali Atakan, iki yıl sonra komisyon tarafından tekrar değerlendirilmeye alınacaklarının altını çizdi. Okul olarak uluslarası düzeyde tiyatro, gençlik forumları ve festivaller düzenlediklerine değinen Atakan, “Bu etkinliklerin sayısını ve niteliğini önümüzdeki yıllarda artırarak Akdeniz kıyısındaki bütün ülkeleri kapsayacak şekilde çeşitlendireceğiz” diye konuştu. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İlk 500’deki yerini korudu

YÖKAK’tan kurumsal akreditasyon

Uluslararası yükselişe devam

İYTE'ye Yılın Liderlik ve Yönetim Ekibi Ödülü

13 yıl sonra yeniden

Orhun Değişim Programı: Azerbaycan Deneyimi

Arşiv